Mountainbikers bij de Fortuner-vijver, © Harzer Tourismusverband / Marcus Gloger
© Harzer Tourismusverband / Marcus Gloger

Mountainbikeroute O5 Familientour um Buntenbock

Stijging
451 m
Daling
452 m
Afstand
26 km
hoogste punt
617 m
Traject voor
Mountainbike
Moeilijkheidsgraad
licht
Duur van de tocht
Dagtocht
Soort tocht
Rondrit
Geschikt voor
Kinderen

Deze mountainbikeroute is bij uitstek geschikt, als u samen met uw kinderen de bossen en bergweides in de Oberharz wilt verkennen en nader wilt kennismaken met een populaire buitensport. De route brengt u langs de kleine kanaaltjes van het Werelderfgoed 'Oberharzer waterkrachtcentrale' naar rustige zwemmeertjes.

Loop van de fietsroute en bezienswaardigheden

Hoewel deze mountainbikeroute als 'licht’ wordt beschreven, is hij toch uitgesproken sportief. De route heeft een lange klim vanuit het Innerstetal, verschillende singletracks, steekt twee keer de rijksweg over en loopt door de plaatsen Buntenbock en Clausthal-Zellerfeld. Deze mountainbikeroute wordt tegen de klok in gereden.
Hij loopt vanaf het toeristische informatiebureau in Zellerfeld in zuidelijke richting door Clausthal en daarna door de bergweides naar het westen. Hiervandaan fietst u door het bos van het ene water naar het andere: u komt langs de Klein Clausthaler Teich, de Hahnebalzer Teich en de Prinzenteich, daarna – met Buntenbock links van u in zicht – langs de Ziegenberger Teich (waar u kunt zwemmen) en de Bärenbrucher Teich naar de Entensumpf, vlak bij het punt waar de Innerste ontspringt. Nadat u de weg bent overgestoken, brengt de fietsroute u over een trail naar de dam van de Hirschler Teich, die Clausthal-Zellerfeld van drinkwater voorziet. Over de dam van de Oberer Pfauenteich fietst u verder naar een vroeger spoorwegtracé en vervolgens terug naar het startpunt.
Fietstechnisch is de route eenvoudig, maar u komt alle klassieke ondergronden van mountainbikeroutes tegen – en daarom is hij zo aantrekkelijk voor beginnende mountainbikers en voor gezinnen.
 

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Onderweg op de mountainbikeroute O5 Familientour um Buntenbock

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Volksbankarena Harz en de aanduiding O5 (blauwe categorie).

Tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

De route start bij het toeristische informatiebureau aan de Bergstraße 31, 38678 Clausthal-Zellerfeld, dat vanaf het treinstation in Goslar gemakkelijk te bereiken is. Vanaf het station neemt u bus 830 tot de halte ZOB (busstation) of Thomas-Merten-Platz.