Mountainbiker rijdt op een onverharde weg, © TMN/Maruba b.V. Sports Publishers
© TMN/Maruba b.V. Sports Publishers

Mountainbikeroute SW1 Kleine Mönchsrunde

Stijging
314 m
Daling
314 m
Afstand
15 km
hoogste punt
551 m
Traject voor
Mountainbike
Moeilijkheidsgraad
licht
Duur van de tocht
Dagtocht
Soort tocht
Rondrit
Geschikt voor
Kinderen

Misschien ontdekt u op deze lichte tot middelzware route door de beukenbossen en de gemengde bossen in het zuiden van de Harz wel dat mountainbiken uw sport is! Vrij naar het motto 'Eerst het werk, dan ...' loopt deze fietsroute na een lange klim naar de Bremer Klippe bijna alleen nog bergafwaarts.

Loop van de fietsroute en bezienswaardigheden

Vanaf het startpunt, de grote parkeerplaats bij het cisterciënzermuseum in klooster Walkenried, volgt u de borden via de Klosterweg naar de Harzstraße, rijdt u door Walkenried heen en gaat u vervolgens de Zorger Straße op. Sla rechtsaf de bosweg op en volg deze tot aan de kruising. Over een met steenslag verhard pad fietst u verder bergopwaarts. U rijdt in de richting van de Jagdkopf, waarnaar u vanaf de schuilhut op de Bremer Klippe even van de mountainbikeroute kunt aftakken. Hiervandaan rijdt u over steenslagwegen terug naar het startpunt in Walkenried.
 

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Onderweg op de mountainbikeroute SW1 Kleine Mönchsrunde

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Volksbankarena Harz en de aanduiding SW1 (blauwe categorie).

Tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

Het startpunt van deze fietsroute ligt nog geen kilometer ten oosten van het treinstation van de Südharz-Eisenbahn. De route begint op de parkeerplaats van het cisterciënzermuseum in klooster Walkenried.