Hellental UR, © Solling-Vogler-Region
© Solling-Vogler-Region

Mountainbikeroute Tour 7: Durch den Hochsolling

Traject voor
Mountainbike
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Duur van de tocht
Dagtocht
Soort tocht
Rondrit
Geschikt voor
Kinderen

U zoekt graag de grenzen van uw belastbaarheid op? Dan is de deze fietsroute door de Hochsolling echt iets voor u! Want hier wisselen uitdagende singletracks met pittige beklimmingen en flitsende afdalingen in een indrukwekkend landschap elkaar af.

Loop van de fietsroute en bezienswaardigheden

Aan het begin van deze mountainbikeroute fietst u vanuit de startplaats, Neuhaus im Solling, omhoog naar Silberborn. Hierbij staan er meteen al een paar uitdagende singletracks op het programma waarvoor behendigheid en lichaamsbeheersing nodig zijn. Direct daarna volgen er onderweg via Mühlenberg naar Holzminden een aantal bostrails en singletracks en vervolgens een lange maar gemakkelijke klim door het mooie Hasselbachtal naar Schießhaus.
Een ander hoogtepunt op deze fietsroute is het gedeelte door het idyllische Hellental met zijn indrukwekkende weidelandschap via de gelijknamige plaats (voorzichtig op de snelle afdeling naar Hellental: er lopen hier veel voetgangers!). Via Dassel, Sieverhausen en Abbecke loopt de route voortdurend klimmend en dalend verder door het oostelijke gedeelte van het natuurpark Solling-Vogler.
Bij mooi weer kunt u zelfs de Harz zien. Vanaf Abbecke volgt er een lange klim terug naar de heuvels van de Solling en een laatste afdaling terug naar het start- en eindpunt Neuhaus im Solling.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Onderweg op Tour 7: Durch den Hochsolling

Speciale tip

Wie houdt van lekker eten, kan bijvoorbeeld terecht in LandHotel Lönskrug Hellental.

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de mountainbike-regio Solling-Vogler met de aanduiding 7 (zwarte categorie).