Mountainbiker rijdt op een onverharde weg, © TMN/Maruba b.V. Sports Publishers
© TMN/Maruba b.V. Sports Publishers

Volks­bank­a­re­na Harz


74 MTB-routes op 2.200 kilometer aan routes en 59.000 hoogtemeters in drie deelstaten. Dit is het profiel van de Volksbankarena Harz in de Noord-Duitse bike-regio nummer één.

Het wegennet van de Volksbank Arena Harz omvat in totaal 74 uniform bewegwijzerde moutainbikeroutes in Duitsland in de Nedersaksische districten Goslar en Osterode alsmede in Saksen-Anhalt en Thüringen. Daaronder vallen ook de meest betoverende routes zoals „Höhenfieber“ of „Wild Man’s Trail“. Op de „Kleinen Wasser-Tour“ of de „Kleinen Mönchsrunde“ komen ook gezinnen en beginners volledig aan hun trekken. De variëteit en omvang van dit bikerparadijs zijn indrukwekkend, want het gaat om een gebied van meer dan 40 bij 40 kilometer. 24 plaatsen in de Harz verleiden u om op uw mountainbike op tocht te gaan: op de Harzer Nordhang in Goslar of in de Südharz in Walkenried, vanuit Seesen in het uiterste westen en in de Thüringer Südharz, of in het centrum van de Harz in Saksen-Anhalt helemaal in het oosten de Volksbank Arena Harz.

Als u niet uw eigen mountainbike wilt meenemen, kunt u bij het OutdoorCenter Harz in Clausthal-Zellerfeld de juiste bike huren. Hier worden ook e-mountainbikes verhuurd.

VOLKSBANK ARENA HARZ

Altenauer Str. 55
38678 Clausthal-Zellerfeld
Telefoon: +49 (0) 5323 / 982461

naar de websiteE-mail schrijven