Fiet­sen van num­mer naar num­mer


In Nederland wordt dit eenvoudige en flexibele systeem al lange tijd gebruikt. Nu bereikt het langzamerhand ook de regio Nedersaksen waar het heel populair is. Met het knooppuntensysteem zijn routes afzonderlijk met elkaar te combineren en kun je zelf bepalen hoe ver je wilt fietsen.

Het knooppuntensysteem is gebaseerd op nummers waarmee je verschillende routes kunt maken door ze aan elkaar te verbinden. Dit maakt routebeschrijvingen en planningen veel eenvoudiger. In dit moderne systeem met nummers kan de route spontaan worden veranderd. Desgewenst kan de afstand worden ingekort of verlengd, zodat compleet nieuwe routes ontstaan.

Snel de weg vinden met een eenvoudig systeem

Het netwerk van fietsknooppunten bestaat uit de nummers 1 t/m 99, die in verschillende volgorde de betreffende route vormen. De nummers zijn op ronde bordjes en op informatieborden met kaarten duidelijk zichtbaar aangebracht op de routes. Als twee of meer paden elkaar kruisen, tref je een knooppunt met een nummer.

De knooppuntennummers op de bordjes zijn al van enige afstand te goed te zien, zodat je ook tijdens het fietsen snel de weg kunt vinden. 

Met het knooppuntensysteem heb je geen kaarten of mobiele apparaten meer nodig. Van de betreffende regio’s is materiaal beschikbaar voor het vooraf samenstellen van routes of apps, waarmee de route, d.w.z. de nummervolgorde, kan worden gemaakt.

Momenteel zijn de gemarkeerde knooppuntensystemen in Teufelsmoor en in de Nedersaksische regio’s Emsland, Graafschap Bentheim, Oost-Friesland en Oldenburger Münsterland te vinden. Veel andere regio’s zijn ook bezig met de invoer van dit systeem.

Impressies

Contacten voor de tours

Verbund Oldenburger Münsterland e.V.

Diekmanns Esch 13
49377 Vechta
Telefoon: +49 (0) 4441 / 95650

naar de websiteE-mail schrijven

Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

NINO-Allee 2
48529 Nordhorn
Telefoon: +49 (0) 5921 / 961196

naar de websiteE-mail schrijven

Ostfriesland Tourismus GmbH

Ledastraße 10
26789 Leer
Telefoon: 0491/91969696

naar de websiteE-mail schrijven

Emsland Tourismus GmbH

Ordeniederung 1
49716 Meppen
Telefoon: +49 (0) 5931 / 9250900

naar de websiteE-mail schrijven