Fiets wegwijzer op de Innerste fietspad, © Anja Gabriel, Tourismusverband Nördliches Harzvorland e. V.
© Anja Gabriel, Tourismusverband Nördliches Harzvorland e. V.

Ori­ën­ta­tie met weg­wij­zers of GPS


Fietsen met GPS of de horizon wijst de weg

Altijd op koers met GPS! De satellietnavigatie is een echte hulp voor fietsers. Met het navigatiesysteem op het stuur kom je zonder een kennis van kaarten op je bestemming. Met het GPS-apparaat weet je altijd precies waar je bent en waar je heen moet. Maar er wordt u niet alleen informatie over de huidige locatie gegeven. Ook waardevolle informatie over de actuele hoogte, resterende kilometers en tijdstip van aankomst op uw bestemming kunt u raadplegen tijdens uw reis.
Op de pagina’s met de routebeschrijving bieden wij u de juiste gegevens voor uw GPS-apparaat. Of wilt u van tevoren een vogelvlucht van uw toer zien? De kml-gegevens kunnen op Google-Earth worden ingelezen en u bent klaar om te vertrekken.

Goed aangegeven fietstocht door Nedersaksen of altijd de borden volgen

Groene of rode tekst op een witte achtergrond wijst u de juiste weg op uw fietstocht door Nedersaksen. In de meeste regio’s tussen de Noordzee en de Harz vindt u niet alleen op de grote lange-afstandsfietspaden borden, maar ook buiten de gebaande paden wordt u de juiste richting gewezen. Naar de volgende plaats, het treinstation of strand - de borden vertellen u de bestemming, de afstand en de juiste richting. Oriëntatie is hier makkelijk en mogelijk zonder kaart.

Of moet het een bepaalde fietsroute zijn? Geen probleem! Alle fietsroutes die wij u hier voorstellen, hebben hun eigen routelogo, dat u gewoon moet volgen.