Stand Up Paddling of­wel sup­pen


Suppen is in Duitsland nog een jonge trendsport. Deze vorm van verplaatsing is afkomstig uit Polynesië, waar een boomstamkano wordt gebruikt om met behulp van een peddel visgronden te bevaren die moeilijk te bereiken zijn. Op de rivieren in Vakantieland Nedersaksen echter neemt u een surfplank en een steekpeddel, en geniet u eenvoudig van een ontspannen tocht op het water. Het voordeel ligt voor de hand: bij geen enkele andere watersportmogelijkheid bent u zo intensief en tegelijk flexibel op het water. Naast de fysieke en mentale ontspanning, biedt de watersport een gewrichtensparende training van het hele lichaam, speciaal van de diepe spieren en het evenwichtsgevoel.

Gezinsvriendelijke trendsport

Wie het suppen een keer wil uitproberen, vindt op veel plekken de mogelijkheid om onder leiding van ervaren gidsen de eerste peddel- en stapogingen te doen. Beginners krijgen zonder veel oefenen of voorkennis snel het gevoel voor het goede evenwicht op het water. Dat betekent dat ook kinderen snel kunnen meedoen  – suppen is gezinsvriendelijk!
Suppen heeft ook een hoog sportief effect en wordt beschouwd als een ideale training voor het hele lichaam, waarmee u tegelijk armen, benen en torso traint en ook uw evenwicht oefent.

Hier vindt u enkele sup-scholen en aanbiedingen:

In heel Nedersaksen met de Nature Guides

Sup-avontuur-Harz

Genieten van de uitgestrektheid van het Steinhuder Meer

Een tocht maken op de Dümmer See

Door de oude binnenstad van Stade

Op de Leine door Hannover

Op de Hohnsensee bij Hildesheim

Tussen Harz en Braunschweig, op de Oker en andere meren, met strandgevoel, met actie eromheen of Pilates-elementen

Door het Weserbergland

Op de Hunte inOldenburg

In de regioNoordzee

Ontdek Emden op het bord

Wie erg ambitieus is moet eens een kijkje nemen bij de community van de SUPSCOUTS. Hier worden sup-tochten beschreven, waaronder sommige met een lengte van 50 km per dag. Heel indrukwekkend! Er is ook een overzicht van toegangspunten voor uw eigen bord. (Alleen in het Duits beschikbaar).