Na­tur­park We­ser­berg­land


Het landschap van het Naturpark Weserbergland wordt gekenmerkt door de Weser-rivier met uitgestrekte bossen en grandioze vergezichten in een afwisselende omgeving. Het natuurpark dat in het noordoosten door de Deister en in het noordwesten door de Bückeberge wordt begrensd, strekt zich aan beide kanten van de Weser uit richting het zuiden. Zeldzame korstmossen, talrijke andere mossoorten en bloeiende planten hebben hun leefomgeving in de 440 m hoog uitstekende bergketens in de Süntel en de steil aflopende scherpe klippen van de Hohenstein en de Ith.

In het Weserbergland kunnen natuur en landschap het best worden ontdekt bij het wandelen, fietsen of varen. De Weserbergland-Weg, gecertificeerd als “Qualitätsweg Wanderbares Deutschland” (Kwaliteitsweg Wandelbaar Duitsland), leidt in etappe 8 t/m 12 door het Naturpark Weserbergland en is voor elke wandelaar geschikt. Wij raden u ook aan om af en toe even te pauzeren, uw blik te laten ronddwalen en de gezonde boslucht op te snuiven.

Ook ambitieuze klimmers komen hier aan hun trekken en kunnen de bergketens van het Weserbergland beklimmen. De Ith in het zuidoosten en de Hohenstein zijn door hun bizarre rotsformaties een waar klimparadijs. Langs de Weser loopt de Weser-Radweg, een van de populairste lange fietsroutes van Duitsland. Of u nu recreatief fietst of graag lange afstanden aflegt, met name langs de Oberweser zijn veel hoogtepunten in het natuurpark te ontdekken.

Bezoek ook de diverse gebouwen en cultuurmonumenten, zoals de bouwwerken uit de Weserrenaissance in de historische stadskernen van de rattenvangerstad Hamelen en de historische vakwerkstad Rinteln. Ook een bezoek aan de indrukwekkende sloten in Bückeburg en Hämelschenburg is meer dan de moeite waard.

Nadere informatie over het Naturpark Weserbergland vindt u op de bijbehorende website. Ook een bezoek aan het aangrenzende Naturpark Solling-Vogler raden wij van harte aan.