wandelen op de Lüneburger Heide, © Lüneburger Heide GmbH/ Dominik Ketz
© Lüneburger Heide GmbH/ Dominik Ketz

Wan­de­len op de Lü­ne­bur­ger Hei­de


Een van de bekendste plekken om op vakantie te gaan in Duitsland is de Lüneburger Heide. Dat is niet zo gek want hier vindt u een overvloed aan mogelijkheden. Ongetwijfeld is de afwisseling van contemplatieve dorpen, meanderende rivieren en glaciaal gevormde heuveltapijten bijzonder aantrekkelijk. Er zijn overal en in elk seizoen natuurlijke spektakels door de kleurrijke loofbossen en de katoenen grasbloemen en jeneverbessen. Het bekendste is natuurlijk de paarse zee van heidebloemen van augustus tot september.
Links en rechts van de wegrand is er veel te doen op de Lüneburger Heide. Dankzij de kleine hoogteverschillen is de regio ook geschikt voor een vakantie in Duitsland met kinderen of voor onervaren wandelaars.

De Heidschnuckenweg

Daar waar de schapen grazen, loopt een van de mooiste wandelroutes van Duitsland. Langs de 223 kilometer lange Heidschnuckenweg van Hamburg-Fischbeck tot aan Celle rijgen de heidevelden van de Lüneburger Heide zich als een parelketting aan elkaar. Elk veld is op zijn eigen manier uniek. De bergschoenen kunnen dit keer thuis blijven, wat met 169 meter is de Wilseder Berg al de hoogste piek.
Ik ben dan even weg - wie liever zoals Hape Kerkeling het unieke gevoel van de bedevaart zou willen proeven, zou zich op het pad van de meer dan 300 km lange Jacobsroute van de Lüneburger Heide moeten begeven. Langs kerkelijke bezienswaardigheden en historische stenen zult u op de Jacobsroute gegarandeerd rust vinden.

Impressies van de Lüneburger Heide