Ahornweg, © Natur- und Geopark TERRA.vita
© Natur- und Geopark TERRA.vita

Ahornweg-Große Schleife

Moeilijkheidsgraad
licht
Soort tocht
rondwandeling
Aanbevolen maanden:JFMAMJJASOND
Aanbevolen maanden voor een wandeltocht: Optimaal

Wandelen in Duitsland over de Ahornweg – dat betekent 100 kilometer lang het landschap en de cultuur van het Osnabrücker Land ontdekken op in totaal zes routes. Ontspannen op smalle bospaden, genieten van prachtige uitzichten en de stress van het dagelijks leven even helemaal vergeten.

De Ahornweg is een van de wandelroutes in Duitsland die bestaat uit verschillende lussen. De grote lus – of in het Duits: große Schleife – is 60 kilometer lang, loopt van Bad Iburg via Melle-Wellingholzhausen, Dissen am Teutoburger Wald, Hilter am Teutoburger Wald, Bad Rothenfelde en Bad Laer weer terug naar Bad Iburg en wordt gekenmerkt door een sterk wisselend landschap met een licht heuvelachtig profiel, prachtige uitzichten en mooie overgangen tussen bossen en velden.
 

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Speciale tip

Als u na een lange winter besluit te gaan wandelen in Duitsland en in het bos op de Ahornweg de eerste warme zonnestralen door de bomen ziet vallen, bent u getuige van een uniek natuurschouwspel. Vroegbloeiers als bosanemonen en helmbloemen komen weer tot leven en verspreiden zich als een tapijt over de grond. Als in de natuur op de Ahornweg de lente ontwaakt, kunt ook u hier als wandelaar nieuwe energie voor thuis opdoen!

De bloemenweelde in het beschermde natuurgebied Freeden bij Bad Iburg is bijna legendarisch. Dat heeft te maken met de geschiedenis van onze aarde, want de kalksteen die de voedingsbodem is voor deze bijzondere vroegbloeiers, is 120 miljoen jaar oud!

Ga mee wandelen in het Osnabrücker Land.
 

Impressies

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijke herkenbare logo van het Ahornweg.

Tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer:
Veel plaatsen langs de route zijn goed te bereiken met de lijnbus. Nadere informatie over de dienstregeling kunt u vinden op de website van de Verkehrsgemeinschaft Osnabrück. Als u met de trein reist, kunt u het beste uitstappen op het station Osnabrück Hauptbahnhof of Osnabrück Altstadt. 

De trein 'Haller Willem' rijdt op het traject Osnabrück – Halle – Bielefeld met tussenstops in Hilter en Dissen/ Bad Rothenfelde.

Met de auto:
Naar Bad Iburg: neem op de autosnelweg A30 de afslag Osnabrück – Bad Iburg, op de A1 de afslag Lengerich en op de A33 de afslag Hilter; verder is Bad Iburg bereikbaar via de B51 Osnabrück – Münster (Westfalen), de L96, L97 en L98 en de K332 en K333

U kunt parkeren in de plaatsen die aan de Ahornweg liggen, bij de plaatselijke horecagelegenheden, bij het kneippbassin in Hagen, de wandelparkeerplaats Borgloher Straße (Musenberg) en de parkeerplaats aan de Eggeweg (Bismarckhütte).