SoleArena Bad Essen
© Natur- und Geopark TERRA.vita

De DiVa Walk: wandelen in Duitsland van Bad Essen naar het natuurmonument 'Saurierfährten' (deel 1)

Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Soort tocht
afstandswandeling
Aanbevolen maanden:JFMAMJJASOND
Aanbevolen maanden voor een wandeltocht: Optimaal

Op de DiVa Walk wandelt u langs het Wiehengebirge in het natuurpark TERRA.vita in het zuidwesten van Nedersaksen. Als u hier gaat spoorzoeken, kunt u zelfs voetafdrukken van dinosauriërs tegenkomen. Ontdek de geschiedenis van de regio en neem een kijkje in een geologisch tijdperk dat heel ver achter ons ligt: DiVa – vier letters die staan voor de geschiedenis van een regio en de highlights van een wandelroute. Ooit werd dit gebied beheerst door dinosauriërs en veel later bezegelde de Romeinse stadhouder Varus hier zijn lot.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Speciale tip

Indrukwekkende bewijzen dat hier dinosauriërs hebben geleefd, vindt u in de vorm van enorme voetafdrukken op een steile rotswand bij Bad Essen-Barkhausen. Informatieborden en dinosaurusmodellen geven een beeld van het geologische tijdperk waarin dit hun domein was. U kunt gebruikmaken van de wandelparkeerplaats 'Saurierfährten' direct aan de L83. Hiervandaan loopt er een kort pad naar de steile wand met de voetafdrukken.

Impressies

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijke herkenbare logo van het DiVa-Walk.

Tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

De Verkehrsgemeinschaft Osnabrück (VOS) onderhoudt buslijnen in het Osnabrücker Land. De Varusregio bevindt zich in de zones 2 VOS Nordost en 6 VOS Nord. Bohmte is bovendien te bereiken met de trein (Deutsche Bahn).