vooruitzicht Ith-Hils-Weg, © Tourismuszentrale östliches Weserbergland
© Tourismuszentrale östliches Weserbergland

Ith-Hils-Weg

Stijging
2297 m
Daling
2299 m
Afstand
80 km
hoogste punt
484 m
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Soort tocht
rondwandeling
Aanbevolen maanden:JFMAMJJASOND
Aanbevolen maanden voor een wandeltocht: Optimaal

Ith en Hils? Sommige wandelaars zullen zich afvragen waar deze bergruggen liggen. De langgerekte groene bergketens liggen in het oostelijke deel van het Weserbergland. Vooral in de Ith, het smalle, ongeveer 22 kilometer lange middelgebergte, komen wandelaars indrukwekkende rotsformaties tegen die steil en kaal voor hen oprijzen. De meest indrukwekkende bergtoppen, zoals de Lauensteiner Kopf en Hunzener Klippen, zijn maar liefst 400 meter hoog. In het najaar wordt het loofbos kleurrijk en zit de natuur vol extra belevenissen.

Wandelaars maken tijdens hun wandelvakantie op de 80 kilometer lange Ith-Hils-Weg kennis met het gebied via een natuurlijke route, langs kliffen en grotten. Als kwaliteitswandelroute is deze wandeltocht in de Harz goed bewegwijzerd en verdeeld in verschillende etappes. De wandelpaden over de bergkammen lopen langs historische torens, merenlandschappen en bizarre rotsformaties.

Qualitätsweg Wanderbares Deutschland

Keurmerk Qualitätsweg Wanderbares Deutschland

De Ith-Hils-Weg is volgens de criteria van de vereniging Deutscher Gebirgs- und Wandervereine e.V., oftewel de Duitse wandelbond, als kwaliteitsroute voor wandelen in Duitsland gecertificeerd.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressies

Logo Ith-Hils-Weg

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Ith-Hils-Weg.

Tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

Langs het wandelpad bevinden zich de dorpen Coppenbrügge, Salzhemmendorf, Eschershausen, Duingen, Delligsen en Alfeld, van waaruit u kunt beginnen. Het officiële begin- en eindpunt is Coppenbrügge, waar ook een treinstation is.

Bijzonderheden

De Ith-Hils-Weg is gemarkeerd met een nieuw ontworpen en goed zichtbaar logo. Het logo bevindt zich steeds op een afstand van ongeveer 250 meter, inclusief richtingspijlen. Ook de bestemmingsbordjes zijn bovenaan gemarkeerd met het nieuwe routelogo.