Maschsee, © Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Christian Wyrwa
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Christian Wyrwa

Ma­sch­see-meer


Hannover ontspant zich in haar maritieme paradijs: de 0,8 km2 grote Maschsee is ver buiten de stadsgrenzen bekend en ongetwijfeld een van de grootste trekpleisters van Hannover. Het Maschsee-meer ligt midden in de stad en trekt zowel watersporters, als mensen die graag willen rondwandelen, fietsen of hardlopen.

Het meer werd tussen 1934 en 1936 kunstmatig aangelegd in het oevergebied van de Leine en is geschikt als locatie voor regatta’s en andere bootraces, zoals de jaarlijkse drakenbootrace, en voor veel andere watersporten.

Voor voetgangers zijn er rondom de Maschsee diverse cafés en restaurants, voor koffie en taart of een complete maaltijd. Ook bijzonder is Duitslands eerste biertuin voor inlineskaters vlak bij het strandbad. Aan de noordelijke oever bevindt zich een hotel met exclusief uitzicht over het meer.

Een van de hoogtepunten van het feestseizoen in Hannover is het jaarlijkse Maschsee-feest. Bijna 3 weken lang komen ca. 2 miljoen bezoekers naar Hannovers mooiste oever om te feesten en uit te gaan.

Maschsee

Arthur-Menge-Ufer 3
30169 Hannover

naar de website