Tentoonstelling Mijnbouw en Industrialisatie "Van Erts tot Staal, © Stadt Salzgitter / André Kugellis
© Stadt Salzgitter / André Kugellis

Cul­tuur en ge­schie­de­nis op het plat­te­land


Wilt u met ons mee op culturele verkenning in het Braunschweiger Land?

Natuur, uitgestrektheid, eenzaamheid... Het plattelandsleven is bijzonder en is op dit moment erg populair. Wie ook interesse heeft in regionale geschiedenis en cultuur is in het Braunschweiger Land precies op de juiste plek.

In het hoogovenbedrijf Ilseder Hütte waren bijv. ooit ruim 1800 mensen werkzaam. Hier is meer dan 150 jaar lang ruwijzer gedolven. Na sluiting van de hoogoven in 1995 werd het terrein gesloten en gesaneerd. U vindt hier nog belangrijke overblijfselen van de industriële cultuur. Laat u tijdens een fietstocht langs het industriële pad terugvoeren naar het bewogen verleden van de industrialisatie.

Het Städtisches Museum Schloss Salder (Stadsmuseum slot Salder) neemt u mee naar een heel andere tijd. De mammoet en vissauriër zijn dieren uit lang vervlogen tijden, maar hier kunt u ze met uw gezin heel nauwkeurig bestuderen.

Wat dacht u van een reis door de geschiedenis van de aarde?

Het natuurpark Elm-Lappwald ligt in het Geopark Harz.Braunschweiger Land.Ostfalen, waar u informatie vindt over de geologische ontwikkeling van de regio. Met name de interactie tussen mens, landschap en bodemrijkdom staat hier centraal. Op verschillende geo-paden kunt u hier uw persoonlijke reis door de tijd maken.

Archäologie- und Landschaftspark Kaiserpfalz Werla NL, © zeitORTE.de / Jan-Christoph Ahrens
© zeitORTE.de / Jan-Christoph Ahrens

Ooit was het keizerlijk paleis Kaiserpfalz Werla in het district Wolfenbüttel het verblijf van koningen. En in het Archäologie- und Landschaftspark “Kaiserpfalz Werla” kunt u de onderzoeksresultaten over de ontwikkeling van Werla bekijken.

Koningen uit vroegere tijden hadden vaak hofnarren die moesten zorgen voor het vermaak. Een heel bekende hofnar uit deze regio is Tijl Uilenspiegel. In het Till Eulenspiegel-Museum kunt u ontdekken welke grappen de beroemde hofnar zo achter de hand had.

2 fietsers voor het Eulenspiegelmuseum Schöppenstedt bij Wolfenbüttel, © Christian Bierwagen
© Christian Bierwagen

Meer tips en mogelijkheden om op reis te gaan door de tijd en om de TourismusRegion BraunschweigerLAND te leren kennen, vindt u hier.