Luchtfoto van de Dankernsee in Haren (Ems), © Ferienzentrum Schloss Dankern GmbH & Co.KG
© Ferienzentrum Schloss Dankern GmbH & Co.KG

Zwem­ple­zier aan de tal­rij­ke zwem­me­ren in het Ems­land


Elk gezin heeft behoefte aan zijn eigen soort vakantie. Het ene gezin wil liever rust en ontspanning in de natuur, het andere vindt dan weer avontuur aan het water belangrijk met veel bewegingsvrijheid. In het Emsland kan dat allebei! En er is altijd water. De Eems is het hart en de ziel van de regio. U kunt hier, net zoals op de Hase, een kano huren en de natuur in peddelen. De trajecten zijn in totaal wel 440 km lang! Veel bootverhuurders bieden een compleet ontspanningspakket, inclusief uitrusting en barbecue-avonden.

Wist u dat het Emsland 35 openluchtzwembaden en recreatiebaden heeft?

Voor zomerdagen vol actie zijn er in het Emsland talrijke zwemmeren en openluchtzwembaden. Wie graag buiten is en op lange zandstranden vertoeft, raden wij aan naar de meren Lünner See of Hengemühlensee te rijden. Aan de Speichersee kunnen watersportactiviteiten worden uitgevoerd, zoals zeilen. Wilt u nog meer? U kunt ook leren surfen, duiken, waterskiën of wakeboarden. Het grootste zwemmeer in het Emsland is Dankernsee. Een zandstrand met een lengte van 3 km en een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten, zoals een waterskizeilbaan van 800 m, een waterfiets- en kanoverhuurbedrijf en een duikschool, staan garant voor een heerlijk dagje aan het strand. Een zandduin met een hoogte van 20 m zorgt voor een bijzondere sfeer.

‘s Avonds, na een lange en spannende dag, kan uw gezin zonder zorgen tot rust komen in een van de vakantieverblijven. Dan is het uitrusten voor de volgende dag! In het Emsland heten gastheren die in diverse behoeften kunnen voorzien hun gasten welkom − of die nu liever een hooihotel, gezinshotel of camping willen.