Wandelen in de provincie Bentheim NL, © Grafschaft Bentheim / Schubert
© Grafschaft Bentheim / Schubert

Toer­ple­zier te voet: wan­del­toch­ten in Graaf­schap Bent­heim


“Het doel van reizen is het aankomen op een bestemming. Het doel van wandelen is onderweg zijn.” (Theodor Heuss) ... in Graafschap Bentheim kunt u met uw gezin maar liefst 320 km aan bewegwijzerde routes afleggen!

Wandelen in de provincie Bentheim NL, © Grafschaft Bentheim / Schubert
© Grafschaft Bentheim / Schubert

Ga op sporenzoektocht

Bij de verschillende wandeltochten hebt u de mogelijkheid om het gevarieerde landschap, de geschiedenis en cultuur van het Graafschap Bentheim te voet te beleven. Elk van de 15 tochten hebben een specifiek onderwerp zodat u uw individuele sporenzoektocht kunt samenstellen naargelang uw interesses. Volg bijvoorbeeld de sporen van oude waterwegen, pelgrims of van de burcht en mijnbouw. De afzonderlijke dagwandelingen die door de steden en gemeentes van het Graafschap Bentheim lopen, zijn tussen 6 en 35 km lang.

Uitzicht vanaf de uitkijktoren op de Lönsberg, © Grafschaft Bentheim Tourismus / Rudi Schubert
© Grafschaft Bentheim Tourismus / Rudi Schubert

Gaat u het liefst op reis met een rugzak en wandelschoenen?

Hebt u zin in een meerdaagse langeafstandswandeling? Ga dan zeker op sporenzoektocht op het langeafstandspad “Auf den Spuren der Podagristen” (In het spoor van de Podagristen). Op dit historische pad hebt u wandelplezier van in totaal maar liefst 80 km. Het pad verbindt het kuuroord Bad Bentheim met het Nederlandse Coevorden en leidt langs Graafschap Bentheim.

Veel plezier op uw eigen sporenzoektocht in Graafschap Bentheim!

Wandelen in de Graafschap Bentheim