Koppels in de kabelbaan, © Harzer Tourismusverband/ Marcus Gloger
© Harzer Tourismusverband/ Marcus Gloger

Baum­wip­felpfad in Bad Harz­burg, ka­bel­ba­nen, moun­tain­bi­king en mon­ster­steps


De Harz van bovenaf

Wie zegt dat de Harz alleen te voet kan worden verkend? Ook bezoekers die niet graag wandelen, komen in de Harz volledig aan hun trekken. Op het Baumwipfelpfad (Boomtoppenpad) in Bad Harzburg kunt u tijdens een tochtje door de boomtoppen verkennen hoe het bos er van bovenaf uitziet. Op een traject van meer dan 1000 m met hoogtes tot wel 30 m kunnen 50 verschillende beleveniselementen en kennishaltes worden verkend. Deze bieden Harz-vakantiegangers op grote hoogte een spannend inzicht in de boswereld.

Baumwipfelpfad (Boomtoppad) Harz, © Baumwipfelpfad Harz
© Baumwipfelpfad Harz

Natuurlijk is het ook mogelijk om er comfortabel boven te zweven. Dankzij de talrijke kabelbanen in de Harz is de klim naar de top niet nodig. Groot en klein kunnen zo comfortabel en zonder inspanning genieten van het uitzicht. Kabelbanen vindt u in de Nedersaksische stadjes in de Harz:

Wumbergseilbahn NL, © Harzer Tourismusverband/ M. Gloger
© Harzer Tourismusverband/ M. Gloger

Monstersteps, Bocksbergcarts en mountainbikes

De snelste weg naar beneden als er geen sneeuw ligt? Op twee wielen natuurlijk! Voor mountainbikers en aspirant-mountainbikers is de Harz een echt paradijs. Downhill op 74 gemarkeerde routes van de Volksbank Arena Harz met een trajectennetwerk van 2300 km of op een van de talrijke andere trajecten in de Harz die u vindt in het mountainbiketoerenportaal.

Mountainbiker rijden over een moeilijk parcours in het Hahnenklee Bike Park, © Board 'n Bikes
© Board 'n Bikes

Nog een aanrader: afdalen met een monsterstep. Op oversized steps met genopte banden kunt u bijvoorbeeld in Braunlage snel naar beneden rijden naar het dal. De ultieme kick voor groot en klein!

De Bocksbergcarts, vergelijkbaar met gocarts, staan garant voor pure adrenaline bij een bergafdaling. De lage zitpositie, dikke banden en remschijven zorgen voor veilig rijplezier.

Paardrijtochten op monsterscooters, © Harzer Tourismusverband/ Marcus Gloger
© Harzer Tourismusverband/ Marcus Gloger