Kubaflamingo, © Weltvogelpark Walsrode
© Weltvogelpark Walsrode

We­reld­vo­gel­park Wals­ro­de


Weltvogelpark Walsrode midden op de Lüneburger Heide telt 4000 vogels van 650 verschillende soorten en is daarmee het grootste en meest veelzijdige vogelpark ter wereld. Bovendien staat het in de wereldtop 10 van dierentuinen met de meeste soorten. In het grote, schilderachtige park dat 240.000 ha groot is, bevinden zich spannende themahuizen, exotische tropische hallen, volières met diverse vogelsoorten en nog veel meer! Naast alle openluchtactiviteiten is er ook nog een aantrekkelijk overdekt terrein van 5000 ha. Bezoekers kunnen tussendoor heerlijk tot rust komen op de 320 bankjes die verspreid zijn over het hele park.

Een aangenaam kwetterend avontuur

Weltvogelpark Walsrode organiseert dagelijks shows en voederdemonstraties, maar ook rondleidingen voor groepen, schoolklassen en individuele bezoekers. Een avontuurlijke belevenis voor grote en kleine bezoekers aan het Weltvogelpark staat hierbij altijd centraal. Rangers van het Weltvogelpark helpen bezoekers bij het ontdekken van het enorme terrein: zij gaan de hele dag op pad door het park, wijzen grote en kleine bezoekers op de bijzonderheden van de vogelwereld en geven deskundige en vermakelijke inkijkjes in het leven van de diverse parkbewoners. De rangers kunnen ook voor groepen worden geboekt − er worden verschillende rondleidingen aangeboden voor uiteenlopende leeftijdsgroepen en interesses, zoals een rondleiding met als thema ‘Het Weltvogelpark − een betoverende vogel- en plantenwereld’, die de bezoekers extra inkijkjes en achtergrondinformatie biedt.
Beproefde publiekstrekkers zoals de vliegshows en voederdemonstraties blijven behouden en worden steeds verder uitgebreid. Bij de dagelijkse voederbeurten staan pinguïns, pelikanen, roofvogels en het vogelbabystation in het middelpunt. Bij de unieke vliegshow gaan de bezoekers op een spannende reis rond de wereld en beleven met de Andescondor ‘Carlos’ de thermiek van de Zuid-Amerikaanse Andes, jagen met secretaris ‘Boots op slangen in de Afrikaanse savanne en vangen zalm met de witkopzeearend ‘Lady’ in Noord-Amerika. De indoorshow is amusant en leerzaam tegelijk: bezoekers maken hier kennis met de bonte wereld van papegaaien en komen te weten waarom het leefgebied van deze unieke vogels in het wild in omvang afneemt.

Openstelling van de tuinen − betoverende parken in elk seizoen

Een tweede belangrijke trekpleister voor de bezoekers is het aangelegde park en de tuinen, er wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Veel bezoekers zien het park en de tuinen met hun uitzonderlijke veelvoud aan planten niet alleen als een prachtige omgeving om te ontspannen, maar ook als inspiratie voor hun eigen tuin of balkon. Het principe van ‘openstelling voor bezoekers’ geldt per direct ook voor de cultuurtuinen en het aangelegde park. De tuinmannen zijn op elk moment aanspreekbaar voor de bezoekers en geven informatie en tips voor tuinliefhebbers.
De bloeiende pracht van honderden verschillende boom-, struik- en bloemsoorten kan het hele jaar door worden bewonderd. Naast inheemse planten kunt u hier ook de meest uiteenlopende, deels zeer zeldzame exoten bewonderen. Om u een idee te geven van wat bezoekers kunnen verwachten: 120 verschillende soorten rododendrons, 70 soorten rozen en talloze soorten dahlia’s.

Weltvogelpark Walsrode − andere highlights in het park

Verder is er veel afwisseling en plezier te beleven in de waterspeeltuin, het boomhuttendorp, het klimpad, de gezellige eivormige stoelen langs het Kranichsee-meer en zijn er nog veel meer attracties. Jong en oud kunnen in de magische burchtruïne van natuursteen negen Europese uilensoorten en andere vogels bewonderen. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de avonturenspeeltuin met klimtorens, kabelbanen en glijbanen en zich daarna nog verder uitleven in de nieuwe waterspeeltuin. Als bezoekers honger krijgen zijn er twee stijlvolle restaurants met prachtige terrassen en meerdere eettentjes − voor ieder wat wils.

Of het nu lente, zomer of herfst is − bezoekers kunnen altijd genieten van een bont en gevarieerd programma in een unieke atmosfeer.

 

 

 

Weltvogelpark Walsrode

Am Vogelpark
29664 Walsrode

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Weltvogelpark Walsrode” met Google Maps.