Kanoën in de regio Mittelweser, © Mittelweser Touristik GmbH
© Mittelweser Touristik GmbH

De Mit­tel­we­ser ont­dek­ken van­af het wa­ter


In de regio rondom de Weser draait alles om het thema wateravontuur. Vakantiegangers kunnen zich vermaken met een breed scala aan watersport- en vrijetijdsactiviteiten. Naast de Weser-rivier nodigen ook nog talrijke andere meren en rivieren uit om te peddelen, vissen of zwemmen. Voor wie het liever wat rustiger aan doet, is een boottocht met “Flotte Weser” de beste optie om de Mittelweser-omgeving vanaf het water te verkennen.

Hier vindt u wateractiviteiten vol afwisseling in de Mittelweser-regio:

Vissen: amateur- en sportvissers kunnen naar hartenlust vissen aan de rivieren Weser, Aller, Große Aue en de Steinhuder Meerbach, en aan talrijke vijvers en meren. Alle informatie daarover vindt u hier.

Zwemmen: de meren en zwembaden in de regio zorgen voor waterpret voor het hele gezin.

Verzending vanuit de Weser, © Mittelweser Touristik GmbH
© Mittelweser Touristik GmbH

Met een boot varen: zelf het roer in hand nemen en met een boot over de Weser varen − ook zonder vaarbewijs voor een sportboot. Alle informatie daarover vindt u hier

Kanoën: zowel op de Weser als op kleinere rivieren worden kanotochten aangeboden − gewoon om eens uit te proberen of voor ervaren kanovaarders.

Scheepsvaart: of het nu gaat om rondvaarten, BBQ- of ontbijttochten − het aanbod van Flotte Weser is heel afwisselend. Op die manier kunt u ontspannen de Mittelweser-regio ontdekken vanaf het water.

Extra tip voor gezinnen met kinderen:

Het Wassarium Drakenburg: op een rondwandeling van ongeveer 1 km met aangrenzende weidegrond met fruitbomen, watergebieden en een waterspeelplaats voor kinderen, wordt u als bezoeker aan de hand van ongeveer 47 informatieborden geïnformeerd over alles rond het thema “water”, met name de duurzame maatregelen ter bescherming van het grondwater.