Mittelweser Fietsen, © Mittelweser-Touristik GmbH
© Mittelweser-Touristik GmbH

Fiets­va­kan­tie voor het he­le ge­zin


Bike & Learn langs de Weser

In de Mittelweser-regio kan het hele gezin niet alleen de sporen van dinosauriërs volgen, maar ook met de fiets de terugkeer van wolven of de gratie van ooievaars ontdekken. Het fietswegennetwerk omvat ongeveer 3000 km en biedt vele gemarkeerde rondtochten van 13 tot wel 110 km, die vaak ook heel geschikt zijn voor gezinnen. De fietstochten op de Nedersaksische vlakte langs de Weser hebben geen grote hoogteverschillen − ideaal dus voor ontspannen ritten met kinderen. Onder het motto “Bike & Learn” vindt u op de themaroutes spannende feiten die met behulp van informatieborden, objecten en bezienswaardigheden langs het traject worden uitgelegd.

De drie mooiste gezinstochten in de Mittelweser-regio

Wolfstour: op het traject dat begint bij het Wolfcenter Dörverden draait alles om het thema “De terugkeer van de wolf naar Duitsland”. De tocht gaat door grotere bos-, veen- en heidegebieden, en ook door uitgestrekt grasland rond het Lichtenmoor. Meer informatie vindt u hier.

Een roedel wolven loopt door de struiken., © Mittelweser-Touristik GmbH
© Mittelweser-Touristik GmbH

Storchenroute: op de Storchenroute (Ooievaarsroute) Petershagen ziet u niet alleen veel bezienswaardige Weser-dorpen met herenhuizen, oude kerken, molens, vakwerkhuizen en musea, maar leert u ook de natuur van de Weseraue kennen waar ooievaars kunnen worden gespot: alle informatie over de tocht vindt u hier.

Logo van de fietstocht ooievaarsroute Mittelweser, © Mittelweser Touristik GmbH
© Mittelweser Touristik GmbH

Dino-Tour: de Dino-Radtour (Dinofietstocht) leidt u door spannende tijdperken van de evolutiegeschiedenis van de Mittelweser − van dinosauriërs tot de vroege middeleeuwen en romantiek. Verken op een schilderachtige route het unieke natuurlandschap van het Steinhuder Meer, de Rehburger Berge, prachtige uitzichtpunten en nog veel meer andere bezienswaardigheden. Meer informatie vindt u hier.

Langs de Dino Tour, de cast van een dijbeen illustreert de grootte van de dinosaurussen..., © Stadt Rehburg-Loccum / Judith Weber
© Stadt Rehburg-Loccum / Judith Weber

Meer tips voor leuke fietstochten in de Mittelweser-regio ontdekt u hier.