Thalasso bij Wangerooge, © Kulturverwaltung Wangerooge / Kees van Surksum
© Kulturverwaltung Wangerooge / Kees van Surksum

Tha­las­so aan de Noord­zee


Thalasso − de genezende kracht van de Noordzee. Thalasso is afgeleid van het Griekse woord “thálassa” voor “zee”. Thalassotherapie staat voor geneeswijzen die gebruikmaken van de kracht van de zee. Aan de Nedersaksische Noordzeekust vindt u alle gezonde Thalasso-ingrediënten direct ter plaatse. Met koud of verwarmd zeewater, zeelucht, zon, algen en slik kunnen aandoeningen zoals reuma of huidziekten worden verlicht of zelfs genezen. Thalasso wordt beschouwd als een beproefd middel tegen stress en heeft bovendien een gezondheidsbevorderend effect bij slaap- en stofwisselingsstoornissen en hart- en vaatziekten.

Noordzeelucht verbetert uw welzijn

Thalasso helpt niet alleen bij de doelgerichte behandeling van ziektes, maar verbetert ook het algemene welzijn. Wilt u weer eens diep kunnen ademhalen? De zuiverheid van de Noordzeelucht en het hogere waterdampgehalte door de zogenaamde aerosolen hebben een positief effect op de luchtwegen. Vooral beweging in dit gezonde, stimulerende klimaat speelt een centrale rol, zoals aquajoggen of een lange wandeling door de branding van de Noordzee.

Massages, sauna en zwemmen ronden de Thalassotherapie af

Inmiddels wordt de kennis en de kracht van de zee steeds meer ingezet in cosmetica en wellness. Veel wellness- en Thalassofaciliteiten langs de kust en op de Oost-Friese eilanden bieden speciaal op maat gemaakte behandelingen voor een ontspannen time-out. Naast hydrotherapie, massages, pakkingen met algen en slik zijn er ook speciale zeewaterdouches en inhalaties met aerosolen.

Wilt u zelf eens Thalasso ervaren? Het Europäische Prüfinstitut für Wellness und Spa e.V. heeft de Nedersaksische Noordzee verkozen als eerste gecertificeerde Thalasso-regio in Europa. Thalasso is de perfecte time-out van het dagelijks leven. De genezende kracht van de zee is een weldaad voor lichaam, geest en ziel en kan ervaren worden op de volgende Nedersaksische plekken.

Thalasso - meer dan wellness aan zee