Park der Gärten in Bad Zwischenahn , © TMN/Markus Tiemann
© TMN/Markus Tiemann

Par­ken en tui­nen in Oost-Fries­land


De regio Oost-Friesland wordt vaak geassocieerd met de Noordzee, weidse zandstranden en platteland. Maar ook parken en tuinen drukken hun stempel op het landschap.

Ga op ontdekkingsreis in landelijke kruiden- en boerentuinen of bewonder in het Park der Gärten (Park der tuinen) in Bad Zwischenahn het kleurenspel van de rododendronbloesems. Wist u dat het Park der Gärten “Duitslands grootste modeltuinenpark” is met meer dan 90 modeltuinen, plantenverzamelingen en nog eens duizenden lente- en zomerbloemen?

Slechts 8 kilometer van de kust in het midden van Oost-Friesland, opent het Schlosspark (slotpark) Lütetsburg zijn deuren voor bezoekers. Hier vindt u de grootste particuliere Engelse landschapstuin van Noord-Duitsland met een oppervlak van maar liefst 30 hectare. Slenter door prachtige lanen, langs oude rododendrons en azalea’s en laat u meeslepen in de familiegeschiedenis van de kasteeleigenaars.

Kom tot rust in dit groene paradijs in Oost-Friesland en laat u inspireren door het wisselspel van de planten in de verschillende seizoenen.