Nordpfade Wümmeniederung

De laatste wandeltip is de Nordpfade Wümmeniederung. Deze 32,3 kilometer lange rondwandeling is de langste van alle Nordpfade en volgt het stroomdal van de rivier de Wümme. Ook deze wandelroute kun je op verschillende punten starten. Wanneer jij bij Prüser’s Gasthof parkeert kun je na afloop genieten van de heerlijke taartjes die ze daar serveren.

Deze wandeling zoekt continu de rand van bos en graslanden op. De ene keer loop je over brede zandpaden, om even later het bos in te duiken over kronkelende bospaden. Een klein uitstapje naar het natuurbeschermingsgebied Voßberge met zijn zandduinen is echt de moeite waard.

Verderop op volgt de route de Wümme, waar stilletje een groep kanoërs voorbij glijdt door het water. Het water lijkt rustig te kabbelen, tot je bij een stroomversnelling komt. Pas dan zie je de kracht van het water.

Langs deze route vind je ook een aantal mooie kunstwerken, waaronder de Pilger, een groep houten beelden van pelgrims op ware grootte. Altijd een bijzondere ontdekking, kunst midden in de natuur.

Naast deze drie wandelingen is er nog veel meer te ontdekken in deze regio, er zijn nog 21 andere Nordpfade die minstens net zo leuk zijn op te wandelen.