Marienburg en Leinestromen, © Hannover Tourismus & Marketing GmbH/ Lars Gerhardts
© Hannover Tourismus & Marketing GmbH/ Lars Gerhardts

Uit­stap­jes in de om­ge­ving van Han­no­ver


Kunst, cultuur, geschiedenis, bezienswaardigheden en shopping − in Hannover wordt het echt nooit saai. En als u even wilt ontsnappen aan sightseeing en het dagelijkse leven in een grote stad, dan liggen de bergen, meren en romantische kleine stadjes op slechts een steenworp afstand. Wij verklappen u de beste bestemmingen voor een uitstapje in de omgeving van Hannover.

Wandelen en fietsen in de Deister

Uitzicht vanaf de Deister in het Calenberger Land, © Hannover Marketing & Tourismus GmbH/ Christian Wyrwa
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH/ Christian Wyrwa

Als u het kleurrijke stadsleven in Hannover even wilt ontvluchten, dan is de Deister de ideale omgeving om volledig tot rust te komen. Hier − op ongeveer 30 km van Hannover − ligt een klein groen paradijs verborgen. De Nedersaksische bergomgeving kunt u op de meest uiteenlopende wandel- en fietsroutes verkennen. Een wandeling in de Deister kan perfect gecombineerd worden met een gezellige picknick. Bovendien nodigen de talrijke charmante cafés en traditionele biertuinen langs de wandel- en fietsroutes uit om eventjes te pauzeren. Met de digitale imagebrochure “Durch den Deister” (Door de Deister) kunnen de heenreis, trajecten en stops heel eenvoudig worden gepland.

Maak een reis door de tijd in Slot Marienburg

Slot Marienburg, © EAC GmbH/ Patrice Kunte
© EAC GmbH/ Patrice Kunte

Ooit een geschenk van koning Georg V van Hannover aan zijn vrouw Marie − nu is slot Marienburg een van de indrukwekkendste neogotische gebouwen van Duitsland. Het sprookjesachtige slot, omgeven door dichte bossen, torent hoog boven Nordstemmen uit en neemt zijn bezoekers mee op een tijdreis naar de 19e eeuw. De ruimtes en het meubilair bevinden zich nog in vrijwel originele staat. Koninklijk dineren kunt u bovendien in het restaurant “Bei Hofe” en in het café en de biertuin “Marie’s”, op de binnenplaats van het landgoed. Talrijke kleine bospaadjes rond het slot nodigen uit om lang te gaan wandelen, met uitzicht op het dal en de Leine.

Zonnebaden aan het Steinhuder Meer

Gezicht op het Steinhuder Meer, rechts zeilboten aan de ligplaatsen, © Naturpark Steinhuder Meer, Region Hannover/ Claus Kirsch
© Naturpark Steinhuder Meer, Region Hannover/ Claus Kirsch

Het grootste meer van Nedersaksen, het Steinhuder Meer, en de omliggende dorpjes zijn vooral in de zomermaanden de “place to be” in de vakantieregio Hannover. Niet voor niets staat bijvoorbeeld Bad Rehburg bekend als het “Madeira van Hannover”. Geniet van de zomer, de zon en het water op het zwemeiland in Steinhude of op het strand “Weiße Düne” (Witte duin) in Mardorf voordat u gaat dineren in een van de talrijke visrestaurants. Ook watersportfans komen hier volledig aan hun trekken bij het brede aanbod van kiten, zeilen, kanoën en suppen. Het Naturpark Steinhuder Meer biedt nog veel meer dan alleen zwemplezier. De wijk “Scheunenviertel” met zijn wisselende kunst- en handwerktentoonstellingen, de eilandvesting Wilhelmstein, slot Landestrost uit de Weser-renaissance en de eerbiedwaardige kloosters Loccum en Mariensee laten het hart van cultuurliefhebbers al gauw sneller slaan.