Boerenkool is een van de gerechten die veel mensen uit hun jeugd kennen. Zoals gezegd is boerenkool na de eerste vorst in de winter − ook bekend als Oldenburger Palme − de ster van de Nedersaksische winterkeuken. Met het intreden van de nachtvorst krijgt de kool zijn zeer kenmerkende kruidigheid en de herkenbare lichte zoete smaak.

Boerenkool is gezond en versterkt de weerstand. Als dan vanaf november de eerste boerenkool verkrijgbaar is, kunnen naast de klassieke bereiding, uiteenlopende gerechten op tafel worden getoverd. Metworst en casselerrib smaken erg lekker bij boerenkool, maar wat zou u zeggen van boerenkoolchips of een heel bijzondere variant van de Australische specialiteit ‘Carpetbag steak’ − struisvogelsteaks met oestervulling en boerenkool? Boerenkool als drankje? Dat kan met een vitaminerijke boerenkoolsmoothie. Dat boerenkool heel lekker kan worden klaargemaakt, blijkt wel uit onze heerlijke boerenkoolrecepten.