bord met kruiden , © AdobeStock
© AdobeStock

Sei­zoens­high­lights


Elk seizoen staat voor een eigen, unieke smaak. Zodra de eerste zonnestralen tijdens de lente weer doorbreken, krijgt u meteen weer zin in verse kruiden, fruit en groenten. Geniet van de eerste verse asperges rechtstreeks van de Nedersaksische velden en proef zeker ook eens de lekkere rabarber.

Zomer is bessentijd. In geen enkel ander seizoen is er zoveel vers fruit uit de regio als in de zomermaanden. Of het nu gaat om bosbessen, aardbeien, kruisbessen: in de zomer zijn ze allemaal vers geplukt verkrijgbaar. En er is ook volop sla is in vele variaties. Deze smaakt het best rechtstreeks van het veld op uw vork. Als bij- of als hoofdgerecht, om te grillen of gewoon zo − met sla kunt u perfect van de zomer genieten.

Voor het najaar hebben we dan een paar tips voor u in petto, voor de mooiste pompoentelers in Nedersaksen. Dit is natuurlijk ook het seizoen van appels en peren. Als u wilt weten waar het lokale fruit vandaan komt, kunt u op een van de vele fruitteeltbedrijven producten van het huis kopen of zelfs eigenhandig plukken.

In de winter ten slotte draait alles om soulfood: hier kunt u alles te weten komen over boerenkool en interessante weetjes lezen over de traditie van de kooltochten. En niet te vergeten: Kerstmis staat voor de deur. Peperkoek, koekjes en kerststollen mogen tijdens de adventtijd zeker niet ontbreken!