Pompoenen, © Fotolia / mythja
© Fotolia / mythja

Cu­li­nai­re herfst­pa­rels


Als de velden vol boerenkool, rapen en heide-aardappels staan en pompoenen, kweeperen en andere vruchten rijp worden, kunnen bij veel gelegenheden exquisiete gerechten worden opgediend. Wat is een betere reden voor een uitstapje naar de culinaire regio van Nedersaksen?

In het Altes Land aan de Elbe vindt u volop verse appels, prachtige peren en pruimen. Elk jaar rijpt circa 300.000 ton appels in het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied van Noord-Europa. Deze kunnen vanaf eind augustus het hele najaar door geoogst kunnen worden. Het fruitseizoen eindigt hier tussen oktober en november. Elke appel, peer en pruim wordt met de hand geplukt en vaak direct verwerkt tot heerlijke vruchtensapjes, compotes of jams. Geniet van het Altes Land met al zijn facetten! U kunt de regio probleemloos verkennen vanaf de fiets. Zo kunt u langs de vlakke, rustige Obstroute (fruitroute) volop genieten van het appelseizoen. Wie wil weten waar het lokale fruit precies vandaan komt, kan het zekere voor het onzekere nemen en op een van de vele fruitteeltbedrijven producten van het huis kopen of zelfs eigenhandig plukken.

In Nedersaksen hebt u in de herfst volop keuze uit wild uit de regio. Een echte regionale delicatesse! Of het nu gaat om wilde varkens, rood wild, klein wild of wild gevogelte... Het aanbod in de bosrijke regio’s van Nedersaksen is enorm groot. Restaurants toveren hiermee zowel traditionele als moderne gerechten op tafel. En er worden zelfs wilddagen en -weken aangeboden met inkijkjes in de regionale jacht, rondleidingen door het jachtgebied met de boswachter en nog veel meer.

Ten slotte is de herfst ook pompoentijd. De goudgele kleurenpracht van pompoenen doet denken aan een goudkleurige herfst. Pompoenen kunnen veelzijdig worden ingezet, bijvoorbeeld in een lekker gerecht of als versiering voor het huis.