Kalefield Oldenburg, © Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH / Verena Brandt
© Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH / Verena Brandt

Geu­ri­ge win­ter­maal­tij­den


Als het buiten kouder wordt, krijgt u meteen weer zin in iets hartigs. Het is de tijd van gezellige avondjes bij de haard en stevige maaltijden. Goede smaak is overal vertegenwoordigd − zowel in de Harz als aan de Noordzee.

In en om Oldenburg is het gezamenlijk boerenkool eten met vrienden na een winterse wandeling of een kooltocht een heel populair gebruik. Boerenkool geldt intussen ook ver over de grens als populair superfood. Zelfs Noord-Amerika heeft sinds enige tijd oog voor deze specialiteit.

De keuken van Nedersaksen komt vooral tijdens de koudere maanden tot zijn recht. Er wordt in de winder dan ook vlijtig gebakken! Stutenkerle-buikmannetjes (zoete mannetjes uit gistdeeg), Heidesand-koekjes (uit zanddeeg), kerststollen uit Eichsfeld of pompernikkel uit Hildesheim − er is voor ieder wat wils!

In Nedersaksen vindt u het hele jaar door lekkere en traditionele gerechten en producten.

Geniet van de beste ingrediënten en proef zelf wat u het lekkerst vindt.