Zomerse verfrissing


Het is terug zomer en dat belooft weer veel culinaire hoogtepunten en onvergetelijke momenten.

Blauwbessen, blauwe bosbessen, ... Hoe u ze ook noemt, ze verwijzen beiden naar dezelfde overheerlijke vruchten uit Nedersaksen. Nedersaksische restaurants toveren hiermee verrukkelijke seizoensgerechten op tafel. Met ijs of gebakken in een pannenkoek, als hoofdgerecht of als dessert: ‘de dikke blauwen’ uit Nedersaksen smelten op uw tong! In Nedersaksen hebben talrijke blauwe bosbessentelers zich ondertussen verenigd in de coöperatie ‘Die blauen Höfe’ (De blauwe telers). Liefhebbers van blauwe bosbessen weten vanaf nu dan ook altijd waar zij deze verrukkelijke blauwe vruchten vers kunnen kopen of zelfs eigenhandig kunnen plukken.

Sla is in veel variaties verkrijgbaar. Er is bijvoorbeeld lekkere bladsla, maar ook bonen, tomaten en radijsjes. Met deze producten kunt een heerlijke salade tevoorschijn toveren. En dan komen er ook innovatieve recepten op tafel. Fruit kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met groenten. Dat smaakt dan het best rechtstreeks van het veld op uw vork. Als bij- of als hoofdgerecht, om te grillen of gewoon zo! Met sla kunt u perfect van de zomer genieten. In de zomer is het ook de perfecte tijd voor ijs. Lekkere ijssoorten uit Nedersaksische ijssalons bieden zoete afkoeling.

Laat het u smaken en geniet van de lichte zomerse keuken van Nedersaksen!