Asperges, © Fotolia - Svetlana Kolpakova
© Fotolia - Svetlana Kolpakova

Ne­ders­ak­si­sche as­per­ge­rou­te


Nedersaksen is een aspergeland, één op de vijf Duitse asperges wordt hier verbouwd. De aspergevelden kenmerken al vanaf maart het landschap, en zelfs na de oogst zijn ze tot ver in het najaar te herkennen aan de groene planten met rode bessen. De slanke stengel bevat eiwit, vezels, vitamines en mineralen – een aanwinst voor uw gezondheid!

Het logo „Nedersaksische Spargelstraße“ (Nedersaksische aspergeroute) staat voor kwalitatief hoogwaardige lokale asperges, charmante landschappen, bezienswaardigheden, festivals, markten en speciale acties die ook buiten het aspergeseizoen het bezoeken waard zijn. Sinds 1999 verbindt de "Niedersächsische Spargelstraße" over ongeveer 750 km lengte de toeristische regio’s Lüneburger Heide, Hannover en omliggende gebieden, Braunschweiger Land, Mittelweser en het Oldenburger Münsterland – de belangrijkste regio’s van Nedersaksen waar asperges worden verbouwd. Deze route biedt niet alleen tijdens het seizoen van april tot juni een reeks van culinaire specialiteiten rond het „witte goud“, de asperges. Bereid met Hollandaisesaus of vloeibare boter en ham – puur een kwestie van smaak. Net als de discussie over de beste regionale asperges.

Reis ook een keertje in de groeimaand mei langs de Spargelstraße vanaf Burgdorf bij Hannover. En koop heerlijke verse asperges direct vanaf het land! Het bezoek aan een aspergetentoonstelling, uiteraard samen met een aspergemaaltijd en het zelf asperges oogsten, is onderdeel van het programma.

Om te genieten van culinaire hoogstandjes, om verse asperges bij de boer te kopen of om te zien hoe arbeidsintensief de asperge-oogst is, is een tocht langs de aspergeroute ideaal voor ieder die een dagje of een weekeindje uit wil.

Niedersächsische Spargelstraße e.V.

Vor dem Hannoverschen Tor 1
31303 Burgdorf

naar de websiteE-mail schrijven