Ne­ders­ak­si­sche melk­s­traat


Melk is een bron van kracht en is gezond − zeker wanneer u overdag sportief bezig bent. Langs drie fietstochten met een lengte van 27 tot 59 kilometer krijgen fietsers van alle leeftijden een inkijk in de moderne melkveehouderij. Twaalf boerderijen en een zuivelbedrijf in de vakantieregio Altes Land aan de Elbe en in Cuxland openen op afspraak hun deuren en gunnen u een kijkje achter de schermen. In het Melkhus of bij het melkstation zijn heerlijke melkproducten te verkrijgen.
De rivieren de Elbe en de Oste zijn kenmerkend voor de regio en kunnen vanaf de Nedersaksische melkstraat (Niedersächsische Milchstraße) worden verkend. De routes zijn heel afwisselend en lopen langs de Ostemarsch, door uitgestrekte veengebieden, over de Stader Geest en door de bosrijke Wingst. Melkveehouderij en veeteelt zijn hier niet weg te denken. Uitgestrekte weides, eenzame veenboerderijen en rustige dorpjes drukken hun stempel op het landschap. Alle drie de fietstochten zijn volledig bewegwijzerd met het uniforme logo van de Nedersaksische melkstraat en kunnen onderling worden gecombineerd. Dankzij de verschillende lengtes zijn de routes geschikt voor groepen van elke leeftijd en elk conditieniveau.
Groepen kunnen hun kennis over melk testen en de titel ‘Milchmagister’ behalen bij restaurants, bij geselecteerde boerderijen en in zuivelbedrijven. Hier gaat het erom − niet altijd even serieus − wie de meeste graankorrels kent en het snelst het voer naar de koeien brengt.
Nadere informatie vindt u op de website van de Nedersaksische melkstraat.

Bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met het logo van de "Niedersächsische Milchstraße".