Luchtfoto van de Nedersaksische Waddenzee, © Willi Rolfes
© Willi Rolfes

Wad­lo­pen met al­le zin­tui­gen


De invloed van eb en vloed heeft een heel speciaal kustlandschap gecreëerd. Als een van de grootste draslanden ter wereld werd de Waddenzee door UNESCO erkend als wereldnatuurerfgoed. De diversiteit van het landschap maakt van deze biotoop een unieke leefomgeving voor meer dan 10.000 dier- en plantensoorten.

Eindeloos de wadden verkennen

Beleef de soortenrijkdom in de Waddenzee tijdens een wadrondleiding met rangers van het Nationaal park. Met een wadmobiel is het ook voor bezoekers met beperkte mobiliteit mogelijk de vochtige slikgrond te trotseren. Dit lichte rolstoelachtige voertuig kan goed op de wadden worden gebruikt, zonder dat het wegzakt in de vochtige zeebodem. Als je de Waddenzee liever wil beleven zonder direct op de zeebodem te zijn, kan je deelnemen aan een tocht op een golfbreker. Dit barrièrevrije uitstapje is met name geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit, maar ook voor gezinnen met een kinderwagen. Vanaf de vastgemaakte golfbreker heb je goed zicht op de kwelders en het wilde natuurlandschap. Je kunt de talloze wadvogels op de vrije wadden observeren die daar op kokkels, krabbetjes en zeepieren vissen.

Culinaire rondleidingen

Een bijzonder culinaire belevenis zijn de rondleidingen waarbij het wad kan worden ontdekt met alle zintuigen. Zie, voel, hoor, ruik en proef de kust en de kwelders. De gids van het Nationaal Park biedt ook blinde bezoekers en personen met een gehoorbeperking de mogelijkheid om aan een zintuiglijke avondtocht deel te nemen naar de kwelders van het Oost-Friese Waddeneiland Langeoog. Op het buffet worden delicatessen gepresenteerd uit de UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee.

Wattwanderzentrum Ostfriesland

Am Harlesiel 20
26409 Carolinensiel / Harlesiel
Telefoon: +49 (0) 173 / 9978231

naar de websiteE-mail schrijven