fietsers in het graafschap bentheim, © TMN
© TMN

reis­in­spi­ra­tie 2022


Op zoek naar inspiratie voor de volgende vakantie? Dan bent u op de juiste plaats!
We laten u zien waarom uw volgende vakantie naar Niedersachsen, in het noorden van Duitsland, zou moeten gaan.
Niedersachsen is de op één na grootste deelstaat met veel ruimte en mogelijkheden om
* tot rust komen
* Om kracht te verzamelen
* Om een goede tijd te hebben voor u en uw geliefden
* Actief zijn en genieten van de natuur
* Familie-avonturen.


Leer de voordelen van de individuele seizoenen kennen en plan uw individuele droomvakantie in Niedersachsen. Fascinerende weidse landschappen, adembenemende uitzichten op grote hoogte en een zee die altijd in beweging is. Ga op ontdekkingsreis door de bloeiende Lüneburger Heide, op een actieve excursie door het heuvelachtige Weserbergland of het bergachtige Harzgebergte en geniet van de frisse lucht aan de Noordzee van Niedersachsen.


Goed ontwikkelde fiets- en wandelpaden nodigen uit tot actieve natuurbeleving. Geniet van de ongerepte landschappen van de nationale en natuurparken.
Er staan u ook spannende en interessante cultuurschatten te wachten. Naast de UNESCO-wereldcultuur en het natuurerfgoed zijn er ook regionale hoogtepunten die de moeite waard zijn om te beleven. Ontdek de lokale tradities en ambachten tijdens een rondreis. Wat dacht u van een bezoek aan Papenburg, Lüneburg of Goslar in het Harzgebergte?
Voor een gezinsvakantie zijn er gezinsvriendelijke aanbiedingen en naast de klassieke accommodatie is er keuze uit overnachtingen op boerderijen. Als een bezoek aan een pretpark bovenaan uw verlanglijstje staat, is een verblijf in de Lüneburger Heide onvervangbaar: hier vindt u de hoogste dichtheid aan pretparken van Europa.


Laat u inspireren door de reisbestemming Nedersaksen!