Met de fiets naar het meer, © HAHNENKLEE tourismus marketing gmbh
© HAHNENKLEE tourismus marketing gmbh

Mountainbikeroute O2 Sieben Teiche-Tour

Stijging
593 m
Daling
593 m
Afstand
26 km
hoogste punt
680 m
Traject voor
Mountainbike
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Duur van de tocht
Dagtocht
Soort tocht
Rondrit

Hoewel de 'Sieben Teiche-Tour’ geen steile beklimmingen heeft, is deze middelzware mountainbikeroute wel sportief. U 'ervaart' de bossen en weidevelden van het door de historische mijnbouw bepaalde landschap van de Oberharz met vijvers, kanalen en idyllische bergstadjes zoals Zellerfeld, Wildemann en Clausthal.

Loop van de fietsroute en bezienswaardigheden

In de loop van de route kruist u verschillende wegen en komt u door de plaatsen Wildemann, Hahnenklee en Clausthal-Zellerfeld. Bij regen kunt u het beste wat voorzichtiger rijden, omdat de singletracks op deze mountainbikeroute – vooral in het Grumbachtal – glibberig zijn.
De route loopt vanaf het toeristische informatiebureau in Zellerfeld in westelijke richting langs de Zechenteichen (camping) naar Wildemann. Hiervandaan gaat hij verder naar het noorden door het Grumbachtal naar de Grumbacher Teich (schuilhut) en vervolgens naar Hahnenklee. U rijdt om de Bocksberg (kabelbaan) heen en steekt bij Auerhahn de B241 over. Hierna loopt de route bergafwaarts langs de Großer Kellerhalsteich en de Zankwieser Teich naar een volgende kruising met een weg. Over de dam van de Langer Teich (met vlakbij een bosmeer waarin u kunt zwemmen) fietst u door de stad en rondom de Eulenspiegler Teich terug naar het startpunt in Zellerfeld. Water was in het voor-industriële tijdperk de enige energiebron voor de mijnen en zo geeft deze mountainbikeroute met zijn vele vijvers een indruk van de enorme energiebehoefte die de mijnbouw in de Oberharz vroeger had. Een groot deel van de complexen maakt tegenwoordig deel uit van het UNESCO-Werelderfgoed 'Oberharzer waterkrachtcentrale'.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Onderweg op de mountainbikeroute O2 Sieben Teiche Tour

Bewegwijzering

De hele route is gemarkeerd met het duidelijk herkenbare logo van de Volksbankarena Harz en de aanduiding O2 (rode categorie).

Tips en in­for­ma­tie


Bereikbaarheid

De route start bij het toeristische informatiebureau aan de Bergstraße 31, D-38678 Clausthal-Zellerfeld. Dit is vanaf het treinstation in Goslar goed te bereiken met bus 830 tot aan de halte ZOB (busstation) of Thomas-Merten-Platz.