Mountainbikers in Solling-Vogler onderweg, © Solling-Vogler-Region
© Solling-Vogler-Region

Moun­tain­bi­ke­net­werk na­tuur­park Sol­ling-Vog­ler


Zin in snelle afdalingen, frisse klimmetjes, prachtige uitzichten en veel natuur? Dan bent u in de mountainbike-regio van het natuurpark Solling-Vogler aan het juiste adres! Sportieve mountainbikers, recreatieve bikers of gezinnen: op grond van de topografie en het individueel te gebruiken en verbonden routesysteem vindt iedereen hier de juiste mountainbike-route. De mountainbiker vindt hier in totaal 15 verschillende individuele routes (afstanden van 24 tot 59 km) op in totaal 760 kilometer bikerpaden met 17.000 hoogtemeters. Alle tochten hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Zo is met zowel een gezinstocht als een "TorTour” elk uiterste aanwezig. Daarnaast wordt op basis van deze routes een meerdaagse tocht van meer dan 200 km en ca. 4.500 hoogtemeters aangeboden, die in 2 tot 4 dagen te berijden is, en anders dan bij vergelijkbare mountainbike-regio’s terugkeert naar het beginpunt.

De mountainbike-regio ligt in het natuurpark Solling-Vogler, in het zuidelijke deel van het Weserbergland. Het natuurpark Solling-Vogler strekt zicht uit over een gebied van ongeveer 54.000 hectare. Uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, heldere beken en ongerepte moerassen - dat is Solling. Vogler biedt het tegenovergestelde: De frequente afwisseling van smalle bergruggen, steile hellingen en diep ingesneden valleien geeft deze berg een wild karakter. In combinatie vindt de mountainbiker hier een cultuurlandschap met een bijzondere diversiteit, eigenaardigheid en schoonheid.

Bijzonderheden op het traject

Test uw adrenaline en rijd op het mountainbike-parcours tussen Neuhaus en Silberborn. Een veeleisende 7,3 kilometer, met smalle singletrails, een voormalige groeve, grindboswegen, enkele ingebouwde sprongen en snelle afdalingen zorgen ervoor dat het hart van de biker sneller gaat kloppen. Ook het Solling-Funpark bij Merxhausen is een ideale plek voor downhill, dual eliminator en cross-country!

Bewegwijzering

Het routenetwerk bestaat uit 15 routes, die allemaal zijn gemarkeerd met het betreffende routenummer in de kleur van de moeilijkheidsgraad. Net als bij het skiën zijn er zogenaamde "Zwarte routes" (= moeilijk), "Rode routes" (= gemiddeld) en "Blauwe routes" (= gemakkelijk). De afzonderlijke routes kunnen ook individueel met elkaar worden gecombineerd. Er is ook de mogelijkheid om een meerdaagse tocht door het hele natuurpark Solling-Vogler te maken. De routes worden alleen in één richting aangegeven, om eventuele verwarring te voorkomen. De wegwijzers zijn meestal bevestigd aan houten palen, verkeersborden of lantaarnpalen. Alleen in uitzonderlijke gevallen worden gekleurde wegwijzers op boomstammen aangebracht.

Solling-Vogler-Region im Weserbergland e.v.

Lindenstraße 8
37603 Holzminden-Neuhaus
Telefoon: +49 (0) 5536 / 960970

naar de websiteE-mail schrijven