Wandelen in de Weserbergland, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / German Roamers / Johannes Becker
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / German Roamers / Johannes Becker

Weserbergland


De heldergroene machtige beuken en eiken, de sappige geurige bosgrond, zoemende libellen, bizar uitziende rotsformaties en de rustige stroom van de mousserende Weser - hier is het "thuis van de wandelaar“. De hoge paden en heuvels tussen het Wesergebergte en Solling geven altijd weer een vrij uitzicht op de valleien. Op veel plaatsen kunt u genieten van fantastische perspectieven vanaf één van de uitkijktorens. De noordelijkste druipsteengrot van Duitsland, de Schillat-grot in het natour.NAH.zentrum bij Oldendorf in Hessen, en het hoogveen Mecklenbruch en het natuurpark Solling-Vogel zijn bezienswaardige bestemmingen.

De natuur ontmoeten

Een wandeling in het Weserbergland biedt niet alleen prachtige natuurpanorama’s, maar ook een bezoek aan romantische kastelen, historische steden en bekende legendes van de sprookjeswereld behoren tot de mogelijkheden. Met de Weserberglandweg wandelt u langs de beroemde Baron von Münchhausen-stad Bodenwerder en de wereldberoemde legende van de Rattenvanger van Hamelen.

De kwaliteit overtuigde ook de Duitse wandelbond: met de kwaliteitspaden Ith-Hils-Weg en de 225 km lange Weserberglandweg werd aan de verlangens van de wandelaars voor goede voorzieningen voldaan. Naast deze twee langeafstandsroutes zijn er ook gecertificeerde korte kwaliteitswandelpaden, bijv. de "Weg der Selbstzuwendung" en de Drei-Burgen-Route.