Kinderferienland NL

Sa­men mooie din­gen be­le­ven: de bes­te out­door­ac­ti­vi­tei­ten met kin­de­ren op de Oost-Frie­se ei­lan­den


Buitenspelen en naar hartenlust ravotten is goed voor het immuunsysteem en de motorische vaardigheden van kinderen. Studies tonen bovendien aan dat kinderen die veel buiten zijn, moediger en evenwichtiger zijn en minder neiging hebben tot angst.

De Oost-Friese eilanden bieden heel wat ruimte voor uw kinderen zodat ze zich vrij kunnen ontwikkelen en ravotten. We hebben enkele ideeën voor buitenactiviteiten samengevat voor heel uw gezin. Trek er snel op uit, lekker de frisse lucht in:

1. Vliegers oplaten

Kind met draak, © Anna Kolosyuk
© Anna Kolosyuk

De brede zandstranden van de Oost-Friese eilanden zijn ideaal om met uw kinderen het luchtruim te veroveren. En nog leuker is het als u de vliegers zelf in elkaar knutselt. Beplakt met crêpepapier en kleurrijke motieven of beschilderd met een grappig gezicht, vliegen de vliegers meteen nog veel beter. Of er genoeg wind is om vliegers op te laten, zie je zo. Als de takken van de omliggende bomen bewegen, is er genoeg wind!

2. Strandolympiade

Een familie die plezier heeft in het wad., © Tourismus-Service Butjadingen GmbH & Co. KG / Thomas Hellmann
© Tourismus-Service Butjadingen GmbH & Co. KG / Thomas Hellmann

Een wandeling aan het strand hoeft zeker niet saai te zijn. Stel een timer en kijk hoe ver u in een minuut kan lopen of test hoe ver u kan springen in het witte zand. Kleine raadspelletjes kunnen bovendien afleiden van “eentonige” routes: hoeveel rode parasols zullen we zien? Hoeveel mensen met zonnebrillen of kinderen komen we tegen op een wandeling?

Of speel natuuronderzoeker en ga op zoek naar ongewone stenen en mosselen die u later bij het bouwen van een zandkasteel kunt gebruiken.

3. Paardrijden

Twee kinderen op één paard, © Familotel Frieslandstern
© Familotel Frieslandstern

Het motto luidt niet voor niets: “Het geluk op dezer aard ligt op de rug van het paard”. Een ritje op een pony laat het hart van kinderen sneller kloppen en garandeert onvergetelijke vakantieherinneringen. Op een paardrijtocht kunnen uw kinderen dan ook echt avontuur in de natuur beleven en tegelijkertijd vrienden worden met een knuffelpony.

4. Surfcursussen

Jongen met surfplank op het strand, © Luisella Planeta Leoni
© Luisella Planeta Leoni
Het strand en de golven hebben een bijna magische aantrekkingskracht op kinderen. Tijdens een gezamenlijke surfcursus hebben uw kinderen de mogelijkheid om eens iets totaal nieuws uit te proberen en daarbij spelenderwijs nieuwe bewegingen en evenwicht te leren. Wegpeddelen, hoogspringen en surfen op de golven (of vallen en dubbel liggen van het lachen) – een proefcursus belooft ultiem waterplezier voor heel het gezin.