Museumsdorf Cloppenburg / Quatmann, © Michael Stephan
© Michael Stephan

Mu­se­um­dorp Clop­pen­burg: lan­de­lijk huis-en cul­tuur­land­schap


Geschiedenis kan worden beleefd. Dat merk je ongetwijfeld in Cloppenburg waar een volledig dorp als museum is gebouwd. De paden van het parkachtige terrein zijn afgebakend door bomen en beekjes. Het pittoresk aangelegde museumdorp Cloppenburg omvat meer dan 50 gebouwen.

Wilt u terugreizen naar de tijd van uw voorouders?

Hier kunt u historische gebouwen uit de afgelopen 500 jaar bezichtigen, de meeste komen uit het oude cultuurlandschap tussen de Weser en Eems. Ontdek grote boerderijen, kleinere landarbeidershuisjes en molens. Ook de werkplaatsen geven een indruk van het vroegere leven en werken in de regio. In de individuele gebouwen gaat u op reis door de tijd. Zie en beleef onder welke omstandigheden uw voorouders geleefd hebben.

Museumsdorf Cloppenburg / Herrenhaus Arkenstede NL, © Museumsdorf Cloppenburg / Michael Stephan
© Museumsdorf Cloppenburg / Michael Stephan

U kunt een kijkje achter de schermen nemen in de dorpsbakkerij of pottenbakkerij, waar u de ambachtslieden van dichtbij aan het werk kunt zien.

Uw kinderen worden betrokken bij regelmatige deelnameactiviteiten, leren broodbakken of blauwverven en beleven het verleden daarbij vanuit een nieuw perspectief.

Krijg inzicht in de dagelijkse en culturele geschiedenis van de regio in een van de grootste openluchtmusea van Midden-Europa.