Zomerdag aan de Duemmersee NL, © malopo / malopo.eu
© malopo / malopo.eu

Tips voor zwem­ple­zier in het Ol­den­bur­ger Mün­ster­land


Zin in een frisse duik bij zomerse temperaturen?

Een wit zandstrand en kristalhelder water – wie daarnaar op zoek is, moet zeker naar het Oldenburger Münsterland. Hier vindt u vele zwemmeren met Caribische vakantieflair, zoals de Heidessee in Holdorf en de Hartensbergsee in de gemeente Goldenstedt.

De Hartensbergsee is het middelpunt van het gelijknamige recreatiepark en is voor ongeveer de helft omgeven door een zandstrand.

Vrouw geniet van de zomer aan de Hartensbergsee in het Oldenburger Münsterland., © malopo.eu / Verbund Oldenburger Münsterland
© malopo.eu / Verbund Oldenburger Münsterland

Doordat het Oldenburger Münsterland zovele andere meren heeft, is het een echt merenplateau. Dat begon vroeger al bij het stuwmeer Thülsfelder Talsperre, dat ontstond in de jaren ‘20, om de dorpen te beschermen tegen overstromingen. Bij hoge temperaturen zorgen ook de Hollener See, Dwergter Badesee (zwemmeer Dwergte) en het Naturerlebnisbad (natuurbeleveniszwembad) Lastrup voor afkoeling.

Aan de Halener Badesee in de gemeente Emstek vindt u een mooi zandstrand en een ruime ligweide.

Ook het Waldbad (boszwembad) in Lohne en het Naturbad (natuurzwembad) in Vörden zijn ideaal om te gaan zwemmen.

Thülsfelder Talsperre NL, © malopo.eu / Verbund Oldenburger Münsterland
© malopo.eu / Verbund Oldenburger Münsterland

De Dümmer is een van de grootste binnenmeren van Nedersaksen. Met een gemiddelde diepte van ruim een meter is dit meer vooral bij gezinnen heel populair.

Geniet van koel water – geniet van het merenplateau in het Oldenburger Münsterland.