Hafen Langeoog, © Andreas Falk
© Andreas Falk

Oost-Fries­land


Een vakantie in Oost-Friesland (Ostfriesland) is een belevenis voor iedereen – en dat staat nu ook zwart op wit. Oost-Friesland is de eerste Duitse vakantieregio met de certificering ‘getest op barrièrevrijheid’ van het nationaal erkende certificeringssysteem ‘Reisen für Alle’ (Reizen voor iedereen).

Geteste bedrijven

Meerdere vakantieparken op het Oost-Friese schiereiland zijn getest en beschikken over barrièrevrij-gecertificeerde bedrijven, die zich hebben toegelegd op specifieke thema’s. 

Op Borkum richt het aanbod zich bijvoorbeeld op cultuur en muziek aan zee. Bad Zwischenahn biedt barrièrevrije faciliteiten met betrekking tot natuur en wellness.

Ondersteuning bij de vakantieplanning

Hoe verschillend de aanbiedingen ook zijn, ze hebben één ding gemeen: er is gedetailleerde informatie beschikbaar over de barrièrevrijheid. Dankzij het uniforme certificaat ‘Reisen für Alle’ kan de vakantie eenvoudiger worden gepland en begint het vakantieplezier onmiddellijk voor iedereen.

Ben je nog op zoek naar suggesties of ideeën voor je volgende vakantie naar Oost-Friesland? Laat je dan hier in het Duits inspireren!