Natuurbelevenissen in het gebergte

Frisse lucht en de natuur doen een mens altijd goed. Dat is al lang ook wetenschappelijk bewezen. 

Dat is slechts één reden waarom de trend van het Japanse Shinrin-Yoku nu ook in Duitsland populair is. Het zich onderdompelen in het groen wordt als bijzonder intens en heilzaam ervaren.

De absolute klassieker onder de natuurbelevenissen? Natuurlijk wandelen. In het Nedersaksische berglandschap vind je voor elke moeilijkheidsgraad een passende uitdaging. Een van de populairste wandelroutes is de Weserbergland-Weg en ook de tracks in het TERRA.vita natuur- en geopark en de gehele Harzregio bieden uitstekende natuurbelevenissen. De Solling-Vogler-regio is zelfs gecertificeerd als ‘Qualitätsregion Wanderbares Deutschland’ (Kwaliteitsregio van Wanderbares Deutschland) en staat garant voor ideale wandelomstandigheden het hele jaar door.

Door van perspectief te veranderen, krijg je nieuwe gezichtspunten. Wat zou je zien vanuit het perspectief van vogels? Zowel in het Osnabrücker Land als in de Harz zijn er boomtoppaden om tussen de boomkronen te wandelen.

In de Harz kun je bovendien naar de sterren kijken. Op een hoogte van 700 m boven zeeniveau bevindt zich namelijk de sterrenwacht Sankt Andreasberg.

Goed om te weten: Voor mensen met een visuele beperking zijn er in de sterrenwacht 3D-modellen en live-video-uitzendingen van hemellichamen en ook de wereldwijd eerste audio-tactiele hemelschijf.