Zonsondergang in het Harzgebergte, © TMN / Markus Tiemann
© TMN / Markus Tiemann

Voel de weids­heid!


Ontspanning, onthaasting en ontdekking van ongelooflijke landschappen – dat heeft de natuur van Nedersaksen u allemaal te bieden. Onze 799 natuurreservaten zijn groter dan Berlijn, Hamburg en München bij elkaar. De oppervlakte van onze 1281 beschermde natuurgebieden is zelfs groter dan Zuid-Tirol. Bovendien heeft Nedersaksen 14 natuurparken, 2 nationale parken, 2 reservatiesysteem, 2 UNESCO-Global Geoparken en 1 UNESCO- wereldnatuurerfgoed. En wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan zich verliezen in 110.996 hectare water en meer dan 1 miljoen hectare bos.

Deze cijfers zijn zeer indrukwekkend, maar ze slagen er niet in om het volgende helemaal over te brengen: het adembenemende gevoel bij het zien van de grandioze natuur; het geluk bij het spotten van zeldzame dieren; de sprakeloosheid bij het zien van de weidsheid van het landschap. Dit zeer bijzondere Nedersaksen-gevoel is niet in woorden te vatten – je moet het zelf ervaren. Bij het wandelen, fietsen, kanoën of paardrijden. Bij een zeiltocht of een koetsrit. Op de heide of in het veen. In de bergen van de Harz of aan het strand van de Noordzee. De natuur van vakantieland Nedersaksen biedt jong en oud volop mogelijkheden om actief te zijn en nieuwe energie op te doen.

De juiste vakantiebestemming voor elk seizoen

Er zijn spannende aanbiedingen voor gezinnen met kinderen – maar ook ontspannen wellnessmogelijkheden voor singles en stellen. In combinatie met culinaire specialiteiten, zoals asperges uit Nienburg, boerenkool uit Oldenburg en maatjes uit de Noordzee wordt elke vakantie in Nedersaksen een klein uitstapje met grote voldoening. En dat dan het hele jaar door, omdat elk seizoen zijn eigen betovering heeft.

Hebt u al wel eens sneeuw en ijs meegemaakt in een winters Harz? Of het bloeien van de fruitbomen in het Altes Land bewonderd? Een keer een heerlijke zomerse dag op de Oost-Friese Waddeneilanden beleefd? Of genoten van het kleurrijke gebladerte van de Lüneburger Heide in het najaar? Zo ja, dan komt u zeker terug. Zo nee, dan is er des te meer reden om ons vakantieland te bezoeken.

Ontdek op deze site veel interessante tips voor spannende bezienswaardigheden en ontspannen uitstapjes – geschikt voor elk seizoen en afgestemd op uw persoonlijke smaak. En kijk vast uit naar het adembenemende, onvergetelijke natuurlandschap met zijn eindeloze weidsheid.

Wij kijken uit naar uw bezoek!