Autostadt terrein parcours, © Autostadt Wolfsburg / Anja Weber
© Autostadt Wolfsburg / Anja Weber

Top­at­trac­ties in het Braun­schwei­ger Land


Zin in een offroad avontuur?

In Autostadt Wolfsburg kunt u op loopafstand veel dingen ontdekken met heel wat pk onder de motorkap. U kunt zelf ook achter het stuur gaan zitten en een offroad ritje maken, waarbij u de auto door adembenemende hindernissen manoeuvreert. Sensatie gegarandeerd! In het LernPark (Leerpark) en bij workshops komen jongeren volledig aan hun trekken. Houd wel rekening met de actuele informatie op de website van Autostadt.

Plasmabol bij de phaeno in Wolfsburg , © phaeno / Nina Stiller
© phaeno / Nina Stiller

En ook in het phaeno in Wolfsburg kunt u getuige zijn van echte fenomenen. Laat u meeslepen in een wereld van experimenten: voel de warmte van een vuurtornado en laat uw zintuigen ontregelen in een duizeltunnel. Of wat dacht u van wandelen over een spijkerbed? Geen zorgen, er is ook aan architectuurliefhebbers gedacht. Het phaeno is namelijk ondergebracht in een imposant gebouw dat werd ontworpen door sterarchitecte Zaha Hadid. 

Wilt u eens een staalarbeider aan het werk zien?

In het hoogovenbedrijf Hüttenwerk in Salzgitter leert u hoe staal wordt gemaakt uit erts en kunt u een kijkje nemen achter de schermen van de verschillende productieafdelingen.

Interieurbeeld van het museum van hertog Anton Ulrich in Braunschweig, © Braunschweig Stadtmarketing GmbH / Daniel Möller
© Braunschweig Stadtmarketing GmbH / Daniel Möller

Maar ook zonder paardenkracht is het museumlandschap heel spannend.

Wist u dat een van de oudste musea van Europa zich in Braunschweig bevindt?

Het Herzog Anton Ulrich-Museum opende al meer dan 250 jaar geleden zijn deuren en bevat een belangrijke kunstcollectie die werd opgebouwd door verschillende Welfenhertogen. Ondertussen omvat de verzameling meer dan 190.000 kunstwerken. En ook in Gifhorn kunt u een verzameling bekijken: in het Mühlenmuseum Gifhorn zijn maar liefst 14 windmolens opgebouwd. Kinderen zullen hier verbaasd zijn over wat wind allemaal kan doen als duurzame energiebron.

Molensmuseum Gifhorn, © Südheide Gifhorn GmbH
© Südheide Gifhorn GmbH

Maak bij uw bezoek aan het Braunschweiger Land zeker ook eens uitstapje naar de kerk Kaiserdom Königslutter en om de natuur te verkennen. De Kaiserdom is een fantastisch gebouw en dateert uit de Duitse romantiek. En als u de loop van de rivier de Lutter volgt, kunt u startend vanaf de bron ontspannen wandelingen en fietstochten in de Elm maken.

Meer tips en mogelijkheden om op reis te gaan door de tijd en om de TourismusRegion BraunschweigerLAND te leren kennen, vindt u hier.