Wolgrasbloesem in de Pietzmoor, © Lüneburger Heide GmbH / Markus Tiemann
© Lüneburger Heide GmbH / Markus Tiemann

Weids uit­zicht voor de ca­me­ra: de bes­te fo­to­spots in de Lü­ne­bur­ger Hei­de


Van de romantische oude binnenstad van Lüneburg tot het adembenemende uitzicht over de eindeloze verte van het heidelandschap van de Wilseder Berg: hier vindt u alle fotolocaties die u zeker niet mag missen bij een uitstapje naar de Lüneburger Heide. Veel plezier bij het fotograferen!

  • Wilseder Berg

Misschien wel het mooiste uitkijkpunt op de Lüneburger Heide: de Wilseder Berg. De hoogste berg van de Noord-Duitse laagvlakte is met 169 m hoogte het centrale punt van de Lüneburger Heide. Nergens anders kunt u zo genieten van het uitzicht over het bloeiende heidelandschap. Bij goed weer kunt u zelfs tot Hamburg kijken.

Fototip: voor de beste motieven gaat u bij voorkeur ‘s avonds bij zonsondergang naar de Wilseder Berg (vanaf ca. 20:00 u, afhankelijk van de maand), voor de heidebloei zijn augustus en september de beste maanden.


  • Pietzmoor

Als u unieke foto’s wilt maken, wandelt u bij zonsondergang over de houten loopbruggen van het Pietzmoor. Wanneer het avondlicht de hemel boven de heide in zachte goud- en purpertinten baadt, ontstaan de beste fotomomenten. Vooral in het Pietzmoor weerspiegelt het warme licht prachtig op de veenplassen en hangt er een magische sfeer.

Fototip: de beste fototijd voor het Pietzmoor is bij zonsondergang tussen mei en september. Begin mei begint de bloei van het wollegras. Wanneer de zee van witte pluizenbollen heen en weer wiegt in de avondlentewind, ontstaan gegarandeerd unieke foto’s.


  • Totengrund

Zonder twijfel een van de meest gefotografeerde en meest bezochte locaties op de Lüneburger Heide: de Totengrund. Geen wonder, want het heidedal wordt omgeven door een bijna bovenaardse schoonheid. Vooral in de vroege ochtenduren van de nazomer, als de heidebloesem in volle bloei staat, de ochtenddauw schittert als parels en lichte mist door het dal zweeft, dan kunt u hier volledig ongestoord fantastische landschapsfoto’s maken.

Fototip: de morgenstond heeft goud in de mond of in dit geval: voor de lens. Voor de heidebloei in augustus en september kunt u het best ter plaatse zijn vanaf 04:30 u, bij zonsopgang.


  • Oude binnenstad van Lüneburg

Van vakwerkhuizen met puntgevels en erkers tot de kloosterkerk St. Michaelis: in de oude binnenstad van Lüneburg vindt u heel wat prachtige fotomotieven. In de avonduren valt het licht bijzonder mooi op de kleine steegjes en geeft het uw foto’s net dat beetje extra.

Fototip: de oude binnenstad is het hele jaar door een leuk fotomotief. Wie het risico op regen wil verminderen, komt bij voorkeur tussen mei en juli.


  • Meißendorfer Teiche

Als u de natuur intrekt om een paar adembenemende snapshots te maken, zijn de Meißendorfer Teiche (Vijvers van Meißendorf) op de Lüneburger Heide een absolute must. De rust die het vijverlandschap omgeeft is zo uitzonderlijk mooi dat de meest uiteenlopende dier- en vogelsoorten hier hun intrek hebben genomen, zoals zeearenden en visotters. Nog een echt hoogtepunt: in maart komen de majestueuze kraanvogels voor de paartijd naar de vijvers en zijn ze in de vroege ochtenduren bijzonder goed te observeren.

Fototip: de beroemde kraanvogeldans kan het best bij dageraad worden waargenomen. De paartijd van de vogels begint in maart.


  • Schmarbecker Heide

Een uitstap naar de Lüneburger Heide is niet compleet zonder een bezoek aan de Schmarbecker Heide. Het Wacholderwald (Jeneverbessenbos) Schmarbeck is de perfecte locatie om het bijzondere kleurenspel tussen het paars van de heide en het diepgroen van de ruwe jeneverbessenstruiken vast te leggen.

Fototip: bij zonsopgang zorgen de jeneverbessenstruiken voor prachtige schaduwen en de ochtenddauw die schittert op de spinnenwebben en planten geeft de “Teufelsheide” (Duivelsheide) een mystieke flair. De heide staat tussen augustus en september in volle bloei.


  • Suhorn

Er is nauwelijks een betere plaats waar u de eindeloze verte van de Lüneburger Heide kunt ervaren dan op de eindmorene Suhorn. Op de bergkam kunt u genieten van een ongestoord panoramazicht over de omliggende groene weides, paarse heidevlaktes en de Wümme-rivier die zich een weg door het dal baant.

Fototip: voor het perfecte postkaartenmotief kunt u het best in augustus of september tegen de late avond, vanaf 20:30 u, naar de Alfred Töpfer-gedenksteen gaan om de heidebloesems in het Wümme-dal te fotograferen.


Meer fotolocaties?

De Lüneburger Heide is gewoon fantastisch mooi en heeft oneindig veel potentiële fotolocaties die erop wachten om te worden vastgelegd. De eindeloze verte van het landschap, het kleurenspel van de natuur en het adembenemende licht in de vroege ochtend en late avonduren maken van de Lüneburger Heide de perfecte bestemming voor fotografen. Mochten we een echte insidertip voor fotografiefans vergeten hebben, stuur ons dan een e-mail en wij vullen onze lijst aan.

TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Essener Straße 1
30173 Hannover
Telefoon: (0) 511 / 2704880

naar de websiteE-mail schrijven