kind met verrekijker, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Florian Trykowski
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Florian Trykowski

Reis­tips voor een ge­zins­va­kan­tie in Ne­ders­ak­sen 2023-24


Waar gaat u naartoe op vakantie? De beste reistips voor een gezinsvakantie in Nedersaksen

Schoolvakanties zijn het perfecte moment om erop uit te gaan. Maar waar beleef je een heerlijke en veilige vakantie met kinderen? Wij geven tips voor uitstapjes en weekendjes weg met het gezin in de periode na de coronapandemie. Van een lang weekend tot een lange zomervakantie; Nedersaksen heeft veel te bieden voor elk gezin. Plan nu alvast uw gezinsvakantie voor 2023/24!

Voorjaarsvakantie / 15.2.-05.03.2023 (Regio noord en Regio midden) & 18.2.-26.2.2023 (Regio zuid)

Gun uzelf een paar ontspannen dagen aan het water. Neem voor het laatst afscheid van de kou en de winter. Juist nu in het laagseizoen is het heerlijk leeg aan de Noordzeekust en kunt u extra genieten van ontspannen wandelingen. Maak het uzelf gemakkelijk in een van de vele behaaglijke vakantiewoningen.

Een alternatief bieden ook vakantiewoningen aan de diverse binnenmeren van Nedersaksen, bijv. aan de Dümmer.

Wie nog even van de sneeuw wil genieten, heeft een 100 % sneeuwgarantie in het BERG & TAL ABENTEUERRESORT in Bispingen. De skihal op de Lüneburger Heide heeft een piste van maar liefst 300 meter om te skiën, te snowboarden en te rodelen.

 

Meivakantie / 29.4.-7.5.2023 (heel Nederland)

De meivakantie is perfect voor een groot aantal uitstapjes. Laat uw kinderen bij een bezoek aan de dierentuin Nordhorn, LandPark Lauenbrück of kinderboerderij Werdum (in het Duits) op speelse wijze kennismaken met de inheemse dierenwereld. Niet alleen kleine kuikentjes, lammetjes en reekalfjes luiden de lente in; kinderen kunnen ook genieten van de bloemenpracht in de diverse parken van Nedersaksen. Het Park der Gärten in Bad Zwischenahn biedt niet alleen een enorme veelvoud aan planten, maar heeft ook een water- en klimspeeltuin en een bolderwagenverhuur, zodat kinderen hier heerlijk kunnen spelen.

Een heel bijzondere belevenis voor jong en oud is ook een alpacawandeling rond het Steinhuder Meer bij Hannover of over de Lüneburger Heide. Wie dan nog niet actief genoeg is geweest, kan zijn hart ophalen in Heide-Park Soltau. Avontuur verzekerd dankzij de vele achtbanen en attracties.

Waar u ook voor kiest, hier vindt u de juiste accommodatie voor uw verblijf.

Kinderen aaien biggetjes in de dierentuin van Nordhorn, © Tierpark Nordhorn gGmbH/ Franz Frieling
© Tierpark Nordhorn gGmbH/ Franz Frieling

 

Zomervakantie / 22.7.-03.09.2023 (Regio noord), 8.7.-20.8.2023 (Regio midden), 15.7.-27.8.2023 (Regio zuid)

In de zomervakantie willen we vooral: zon, strand en water! Zowel de kust van Nedersaksen als de Oost-Friese Waddeneilanden zijn perfecte bestemmingen voor de zomer. Van Norderney, Juist enz. via Wilhelmshaven en Cuxhaven tot aan Dornum en Krummhörn-Greetsiel: de Noordzee van Nedersaksen biedt geweldige watersportmogelijkheden, het UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee en gezinsvriendelijke accommodaties.

 Wadlooptocht voor groepen kinderen, © Kurverwaltung Juist
© Kurverwaltung Juist

 

Herfstvakantie 21.-29.10.2023 (Regio noord), 14.-22.10.2023 (Regio midden en Regio zuid)

De zomer is weliswaar voorbij, maar dat betekent niet dat er geen mooie momenten met het gezin mogelijk zijn. Het najaar is een prachtig jaargetijde om van het plattelandsleven in Nedersaksen te genieten. Bij voorkeur tijdens een vakantie op de boerderij. Uw kinderen krijgen een geweldig inkijkje in het leven op de boerderij bij ritjes op de tractor en bij het voeren van de dieren, en u kunt heerlijk genieten van de hemelse rust op het platteland. Wandel door de bontgekleurde loofbossen en laat u vervolgens op de boerderij verwennen met typische streekgerechten. De eindeloze weiden en velden in Nedersaksen zijn overigens ook ideaal om te vliegeren!

Hier vindt u een selectie van de boerderijen.

Kleine jongen en meisje met katten op hun arm glimlachen naar de camera, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Christian Bierwagen
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Christian Bierwagen

 

Kerstvakantie 23.12.2023-7.1.2024 (heel Nederland)

Geniet van dit koude seizoen en de mooie dingen die hierbij horen. Er is geen betere tijd dan deze om het zo ongegeneerd gezellig te maken. Wie de kerstdrukte van de grote stad en wintersportgebieden wil ontlopen, kan het beste uitwijken naar de Dümmer See in Nedersaksen. Hier kan het oude jaar in intieme kring worden uitgeluid. Maak heerlijk lange wandelingen langs de oever met uw kinderen en geniet aansluitend van een grote beker chocolademelk voor de open haard of voor de televisie.  

In december zijn aan de Dümmer See ook talrijke vogels te zien, die het meer gebruiken als rustplaats. Met wat geluk vriest het zelfs helemaal dicht en kunt u heerlijk schaatsen en ijszeilen.

Tip: Sommige vakantieverblijven aan de Dümmer See beschikken over een binnenzwembad waar uw kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

Uitzicht vanaf de dijk naar het bevroren meer Dümmer met sneeuw, © DümmerWeserLand Touristik/ Melanie Hoffmann
© DümmerWeserLand Touristik/ Melanie Hoffmann

 

Bent u er nog niet uit?

Onder het kopje ‘Gezinsvriendelijke accommodaties’ vindt u een overzicht met onze aanbevelingen voor een perfecte vakantie met kinderen. U kunt heel eenvoudig filteren op accommodatietype of regio en zo uw volgende vakantiebestemming vinden.