Seitennavigation

Hildesheim

Rijk aan geschiedenis en cultuur

Hildesheim, 30 km ten zuiden van Hannover gelegen, heeft toeristen veel te bieden: de stad is vooral beroemd om zijn kerken, waarvan de Mariadom en de St. Michaeliskerk in 1985 als buitengewone getuigen van de religieuze kunst in romaanse stijl als Unesco-werelderfgoed werden erkend. Imposant is het grote aantal historische inrichtingsstukken van de kerken. Veel aandacht trekt bovendien de met sagen omgeven, duizend jaar oude rozenstruik, die tegen de apsis van de dom groeit.

De musea van Hildesheim herbergen kunsthistorische kostbaarheden van wereldniveau. Het Roemer- und Pelizaeus-Museum is bekend om zijn honderd jaar oude Egypte-collectie, die tot de belangrijkste van Europa behoort, en organiseert regelmatig hoogwaardige speciale tentoonstellingen over verschillende onderwerpen.

In het beroemde Knochenhauer-Amtshaus bevindt zich het Stadtmuseum met exposities over de geschiedenis van Hildesheim en de regio. Het ligt direct aan de historische Marktplatz, het toeristische middelpunt van Hildesheim. Met zijn imposante vakwerkhuizen brengt de Marktplatz bezoekers terug naar vervlogen eeuwen.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Rathausstraße 20
31134 Hildesheim

Telefoon: +49 (0) 5121 / 17980
Fax: +49 (0) 5121 / 179888

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.