Seitennavigation

Oldenburger Münsterland

Kom naar het platteland

De vakantieregio Oldenburger Münsterland ligt in het noordwesten van Nedersaksen tussen Bremen, Oldenburg en Osnabrück. Ze omvat de twee regio's Cloppenburg en Vechta met hun 23 steden en gemeenten. Vanuit Nederland is het met de auto maar twee tot drie uur rijden.


Het Oldenburger Münsterland heeft zijn heel bijzondere levensstijl te danken aan een eeuwenoude band met de stad Münster in Noordrijn-Westfalen en de stad Oldenburg, waardoor een spannende culturele regio is ontstaan. De Oldenburger Münsterländer zijn ongecompliceerd en hartelijk, en geven u graag een kijkje in de gebruiken en het leven van alledag op het platteland.


Daarnaast staat de regio klaar met fascinerende natuurlijke diversiteit in vijf recreatiegebieden: de bosrijke Dammer Berge met het watersportparadijs Dümmer See, het baaienrijke scherengebied Thülsfelder Talsperre, de uitgestrekte veengebieden in de noordelijke streek rond Vechta, en het contemplatieve rivierlandschap van het Hasetal. En hoog in het noorden het waterterritorium Barßel-Saterland, waar u al een voorproefje van de Noordzee krijgt. Elk van deze landschappen herbergt zijn heel bijzondere levensstijl. En die diversiteit maakt een reis naar het Oldenburger Münsterland zo'n afwisselende partij op het land.


Met de fiets, met een kano of te paard, met de auto of per camper: bij ons kunt u land en volk op recreatieve en tegelijk vermakelijke wijze ontdekken.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Oldenburger Straße 246
49377 Vechta

Telefoon: +49 (0) 4441 / 95650
Fax: +49 (0) 4441 / 956515

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.