Een stap - fietsen
Een stap - wandelen

EEN STAP


Het weidse Nedersaksen verwelkomt je met een breed aanbod aan mogelijkheden om zijn adembenemende natuur actief te beleven. Hier vind je verschillende regio’s en afwisselende landschappen, waar je op onderzoek kunt gaan, kunt wandelen of fietsen, maar die je ook op je eigen persoonlijke wijze kunt ontdekken.

Van weidse natuurlandschappen tot charmante steden, van culturele openluchtmusea tot mooie uitkijktorens. Nedersaksen zou heel goed als vakantieland bij jou op nummer 1 kunnen staan, als het om een afwisselende actieve vakantie gaat.

Twee echte aanraders voor outdoorliefhebbers zijn het Graafschap Bentheim en het Osnabrücker Land. Laat je verrassen – hier vind je de beste fiets- en wandeltips voor je volgende vakantie.

Wandelen


Waar kan je door het bos langs prachtige beekjes wandelen en ook nog historische paden ontdekken? Tochten ondernemen door unieke geologische natuurparken en met volle teugen genieten van een actieve vakantie?

Precies: in Vakantieland Nedersaksen. Hier vind je gegarandeerd je perfecte wandelavontuur. Op onze website en in de brochure Actief vind je een overzicht van de wandelgebieden in Nedersaksen.

Hier hebben we de mooiste wandelroutes aan de Nederlandse grens op een rijtje gezet.

 

Top 5 wandeltochten

Ahornweg, © Natur- und Geopark TERRA.vita
© Natur- und Geopark TERRA.vita

Ahornweg

Ahornweg
Bad Essen, © Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH/Max Wiesenbach
© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH/Max Wiesenbach

DiVa Walk

DiVa Walk
Gezicht op de stad Bentheim vanaf het kasteel, © Grafschaft Bentheim Tourismus e.V./ Mitarbeiter Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.
© Grafschaft Bentheim Tourismus e.V./ Mitarbeiter Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

Het Podagristenpad

Het Podagristenpad

Fietsen


Ruim 10.000 kilometer aan fietspaden leiden je door de natuurlandschappen en steden van Nedersaksen. Fietsers kunnen hier genieten van weidse landschappen, indrukwekkende uitzichten, historische paden en culturele hoogtepunten.

Nedersaksen is een van de meest fietsvriendelijke regio’s. Geen wonder, want hier wordt bijzondere aandacht besteed aan kwaliteit – vanaf de planning tot en met de accommodatie.

Direct aan de Nederlandse grens zijn er unieke routes en optimale omstandigheden om ontspannen te fietsen. Hier vind je de beste fietsroutes rond de grens.

Naast de toproutes in de buurt van de Nederlandse grens vind je in onze brochure Actief en op onze website nog meer tochten door Nedersaksen.

Top 5 Fietstochten

Vechtetalroute, © TourismusMarketing Niedersachsen/Markus Tiemann
© TourismusMarketing Niedersachsen/Markus Tiemann

Vechtetalroute

Vechtetalroute

brochures en folders

Actuele brochures en folders uit het Vakantieland Nedersaksen kunt u direct online en gratis bestellen.

Con­tac­ten