Heide, © TourismusMarketing Niedersachsen Gmbh / Markus Tiemann
© TourismusMarketing Niedersachsen Gmbh / Markus Tiemann

Ne­ders­ak­sen in al zijn fa­cet­ten


Beleef Nedersaksen in al zijn facetten. Unieke natuur zover het oog reikt – de bloeiende Lüneburger Heide, de bergkammen in de Harz en de ruige uiterwaarden van de Elbe.

Je kunt de 15 vakantieregio’s van Nedersaksen ook actief verkennen op gecertificeerde fiets- en wandelroutes en het Nedersaksen-gevoel ervaren: aankomen, diep inademen en je thuis voelen. Tijd voor jezelf hebben, de wijde horizon ontdekken, de stilte van de Waddenzee en de mystiek van het veen leren kennen of je laten verwennen in eersteklas wellness-hotels – op de volgende pagina’s vind je tips voor deze belevenissen en nog veel meer.


Belevenissen in grandioze natuur

Ontdek de adembenemende natuur van Nedersaksen. Actieve natuurliefhebbers zijn hier precies op de goede plek. 14 natuurparken, 2 nationale parken, 2 biosfeerreservaten en vele andere natuurbeschermingsgebieden vind je in vakantieland Nedersaksen! En dat alles over een oppervlak dat groter is dan Berlijn, Hamburg en München bij elkaar. Hier kun je de natuur in al haar diversiteit en verschijningsvormen beleven en er deel van uitmaken.

Ga op speurtocht naar de bevers in het biosfeerreservaat Niedersächsische Elbtalaue, ontmoet een schaapherder met zijn kudde in het Naturpark Lüneburger Heide of maak met een ranger een ontdekkingsreis door het Nationalpark Harz.

De natuur van vakantieland Nedersaksen biedt jong en oud volop mogelijkheden om actief te zijn en nieuwe energie op te doen.

Natuurimpressies


Actief zijn

Het weidse Nedersaksen verwelkomt je met een breed aanbod aan
mogelijkheden om zijn adembenemende natuur actief te beleven. Hier vind je verschillende regio’s en afwisselende landschappen, waar je op onderzoek kunt gaan, kunt wandelen, fietsen, peddelen, maar die je ook op je eigen persoonlijke wijze kunt ontdekken.

Van grote stad tot weidse natuurlandschappen, van spitse bergen tot de vlakke Noordzeekust, van mystieke veengebieden tot de kleurrijke heide: in cijfers uitgedrukt zou Nedersaksen heel goed als vakantieland bij jou op nummer 1 kunnen staan, als het gaat om een afwisselende actieve vakantie:

  • 10.000 kilometer aan fietspaden leiden door het natuurlandschap en de steden van Nedersaksen – bijna drie keer zo lang als het parcours van de Tour de France, en met aanzienlijk meer ontspanning. In plaats van zo hard mogelijk rijden, gaat het hier juist om onthaasten. En voor elke mooie fietskilometer door Nedersaksen geldt: de weg is het doel. Nedersaksen hoort namelijk officieel tot de top 3 van de populairste deelstaten voor fietsvakanties. Waarom? Dat kun je het beste zelf ervaren bij je volgende bezoek. Of het nu om een- of meerdaagse tochten gaat, over een onderscheiden fietspad of een nog onbekende geheime tip, over vlak land of over bergen, over kust of bikepark – fietsers komen in Nedersaksen altijd aan hun trekken.
  • Circa 20 gecertificeerde wandelpadenen nog veel meer een- en meerdaagse tochten bieden voortdurend prachtige vergezichten op vrijwel elke wandelkilometer. Waar kun je over ruige rotsen door betoverende bergen wandelen, op begeleide tochten door het UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee op afgelegen eilanden belanden, of op de bloeiende heide van adembenemende vergezichten genieten? Precies: in vakantieland Nedersaksen. Hier vind je vanaf de Harz tot aan de kust gegarandeerd de perfecte wandelervaring die aan alle wensen voldoet:
  • Een overzicht van de wandelroutes vindt u ook in onze actieve brochure met uitneembare fiets- en wandelkaart.

En ook voor andere activiteiten in de natuur zoals kanoën, paardrijden, golfen of suppen zijn er fantastische aanbiedingen in Nedersaksen.


Ontspannen en genieten

Aankomen en ontspannen – Nedersaksenleent zich uitstekend voor een gezonde time-out. Geniet van de bergen bij het wandelen in het gezonde klimaat van de Harz of adem de schone lucht in bij de thalassotherapie aan de Waddenzee. Kom tot rust bij Shinrin-Yoku (de kunst van het bosbaden) of bij yoga, beleef een intens zintuiglijke ervaring op het blotevoetenpad of ontspan je tijdens een wandeling met alpaca’s. Beleef hoe natuurlijk veengebied en zuivere zouten je gezondheid bevorderen en je doen ontspannen, of gun jezelf momenten van rust in exclusieve wellnesshotels, thermen en spa’s.

Maakt niet uit hoe jouw persoonlijke time-out eruitziet – Nedersaksen is goed voor lichaam en geest!