Greetsiel, © Ostfriesland Tourismus GmbH / Hans-Albert Dirks
© Ostfriesland Tourismus GmbH / Hans-Albert Dirks

Ostfriesland


Weids landschap achter de dijk

Slechts weinig landschappen hebben hun unieke karakter kunnen behouden op de manier waarop dat in Ostfriesland is gebeurd. De drie-eenheid van mars-, veen- en geestgronden geeft ook vandaag de dag nog een indruk van de perfecte natuur. De Waddenzee aan de Noordzeekust, kleine bossen en schitterend kleurige parken benadrukken het beeld van de regio in het noordwesten van Nedersasken. Het „weidse land achter de dijk“ nodigt uit tot ontspannen en het actief beleven. Of met fiets of kano langs talloze windmolens of bij een gezellig bakje thee – geniet van de Oostfriese manier van leven! Het kostelijke nationale drankje van de Oostfriezen wordt met klontjes en wolkje theeroom gedronken.

Het gezonde Noordzeeklimaat verbeterd in ieder jaargetijde de gezondheid. Talrijke fietsroutes brengen u naar natuurlijke, historische, maar culturele bezienswaardigheden. Ver weg van het drukke verkeer kan in alle rust van het schitterende rivieren- en veenlandschap worden genoten. De “natuurbeleving met peddel & pedaal“ maakt een ontdekkingreis op talloze rivierarmen en kanalen mogelijk. Wie het een beetje rustiger aan wil doen, slentert eenvoudig door de heerlijke parken en groenvoorzieningen in de regio en ademt de geur van de rododendrons in.

Highlights

Zomeravond op Langeoog, © Tourismus-Service Langeoog/ Andreas Falk
© Tourismus-Service Langeoog/ Andreas Falk

Oost-Friese Waddeneilanden


Wilhelmshaven-Cup, © Wilhelmshaven Touristik und Freizeit GmbH / B. Groneick
© Wilhelmshaven Touristik und Freizeit GmbH / B. Groneick

Wilhelmshaven


NordseeKarren bij Schillig, © Wangerland Touristik GmbH/ Martin Stöver
© Wangerland Touristik GmbH/ Martin Stöver

NoordzeeWagens


Het strand van Schillig heeft er weer twee blikvangers bij. Ze zijn blauw met wit en staan op de zomerdijk: de NoordzeeWagens – of in het Duits: NordseeKarren.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Ostfriesland Tourismus GmbH

Ledastraße 10
26789 Leer
Telefoon: +49 (0) 491 / 91969660

E-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “Ostfriesland Tourismus GmbH” met Google Maps.